Vic

Torna a Vic el Dijous Llarder organitzat per Osona Cuina

  • Els 20 xefs del col·lectiu rostiran porcs sencers per servir-los en entrepans durant la jornada

VilaWeb

Pep Comeres

28.01.2016 - 09:47
Actualització: 28.01.2016 - 10:47

El col·lectiu Osona Cuina celebra el 4 de febrer una nova edició del Dijous Llarder a la Plaça Major de Vic, on els xefs reivindicaran l’esperit d’aquesta jornada tan catalana amb el seu particular homenatge al porc com a producte més destacat del territori.

En el decurs d’aquesta jornada de caire popular i festiu, els cuiners del col·lectiu elaboraran al moment entrepans amb el porc i els seus derivats com a protagonistes. La cita arrenca la nit precedent amb el rostit de peces senceres de l’animal en una gran brasa situada al mig de la plaça, que és novament el punt de trobada d’una convocatòria tradicional oberta a tothom. Les elaboracions se serviran de 9 del matí a 4 de la tarda, quan els porcs ja estaran a punt per degustar-los.

Una vegada més, l’esdeveniment compta amb la col·laboració d’Estrella Damm, així com la reconeguda marca del sector carni Ral d’Avinyó, que serà l’encarregada de proporcionar el producte principal d’aquesta festa popular. El porc Ral d’Avinyó és una raça poc coneguda i recuperada en els últims anys, però molt preuada gràcies a la seva carn de textura tendra i sabor tradicional.

L’objectiu d’Osona Cuina és seguir treballant per convertir la comarca que representen en un referent de la cultura gastronòmica del país, unint forces, creativitat i experiència darrere els fogons per aconseguir situar la cuina osonenca al mapa gastronòmic internacional.

Osona Cuina és un col·lectiu de 20 restaurants repartits per la comarca d’Osona, amb més de 15 anys d’història i un referent en la promoció de la gastronomia del territori.
Entre les activitats que porta a terme el col·lectiu destaca la organització del Dijous Llarder de Vic, una festa molt popular que ha convertit l’entrepà de porc rostit en tota una tradició; i els sopars gastronòmics centrats en els productes estrella d’aquesta comarca: el porc, la tòfona, les patates del bufet i les mongetes del Collsacabra. També es posa a disposició d’empreses o institucions que vulguin contractar els seus serveis per organitzar jornades, àpats o celebracions amb la gastronomia com a principal protagonista.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem