Vic

Teresa Morera parlarà al Fòrum de Debats sobre els perills dels fàrmacs

  • Aquest divendres a les 8 del vespre a l'Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Rambla Hospital, 11, de Vic

VilaWeb

Pep Comeres

03.05.2017 - 09:13
Actualització: 03.05.2017 - 11:13

El Fòrum de Debats organitza per a aquest divendres, 5 de maig, una conferència amb el títol de “El que no vaig poder dir rere el taulell. Mecanismes i perills dels fàrmacs” que anirà a càrrec de Teresa Morera, naturòpata i exfarmacèutica. La conferència començarà a les 8 del vespre i tindrà lloc a l’Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Rambla Hospital, 11, de Vic. Com sempre, anirà seguida de col·loqui.

Cada vegada són més les veus crítiques sobre diversos aspectes del sistema sanitari. En la conferència es plantejaran algunes qüestions sobre aquest tema com, per exemple, què passa quan prenem un medicament i com actua o si la salut s’ha convertit en un negoci que necessita malalts crònics. Cal saber que, a principis dels anys 80, dels deu medicaments més prescrits a Espanya, nou ni tan sols eren esmentats en la “bíblia” de la farmacologia, el text de Goodman i Gilman. La medicina oficial se sol centrar només en la part química i la farmacologia estudia els engranatges de la maquinària bioquímica i com intervenir-hi. En la conferència s’informarà de conceptes generals en farmacologia i s’incidirà sobre els grups de fàrmacs més consumits: psicofàrmacs, antiinflamatoris, antiàcids, antihipertensius, anticoagulants, antibiòtics, vacunes… com a exemples de la visió de la salut que se’ns imposa. La conferenciant exposarà la seva visió de com els tranquil·litzants enganxen, les estatines envelleixen, els antibiòtics debiliten, els antihipertensius entristeixen, certs antiàcids inflamen i descalcifiquen… i, al final, qui ha començat amb un medicament n’hi ha d’anar afegint de nous per a compensar els efectes secundaris. Mostrarà el mecanisme d’acció del fàrmac en l’organisme i com ens afecta i exposarà les alternatives que tenim.

Teresa Morera és llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona (1992). Després d’un any de treball en un laboratori d’anàlisis clíniques, ha treballat 16 anys en farmàcies. L’anàlisi profunda i crítica de la seva feina la varen portar a fer un canvi radical en el seu pensament i la seva vida i es va anar qüestionant alguns coneixements adquirits a la universitat i el que veia a la seva feina de farmacèutica i va decidir abandonar-la i dedicar-se a la naturopatia. Estudia quiromassatge i, després, naturopatia, reflexoteràpia i homotoxicologia a l’Institut Heilpraktiker de Barcelona, descobreix el món de les teràpies alternatives i considera la medicació com el principal problema de salut. Des del 2009 exerceix com a naturòpata. i, a més, es dedica a divulgar el pensament crític sobre la salut especulativa i a divulgar-ne alternatives. Segons els seus mots, cada vegada es considera menys “terapeuta” i més “activista de la salut”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem