02.11.2016 - 11:15
|
Actualització: 02.11.2016 - 12:15
Aquest projecte, impulsat pel suís Sébastien Roueche que de fa anys viu a la comarca, neix amb la voluntat de ser un punt de referència en la degustació, tast i coneixement de l’afinació de formatges que serveixi de plataforma per a donar a conèixer els formatges artesans que s’elaboren a casa nostra.
Via Làctia consta d’una botiga especialitzada, amb punt de venda físic i també virtual a través d’una web, on s’hi podran trobar formatges i altres productes làctics artesans triats amb criteris de qualitat, sostenibilitat i proximitat. La major part dels formatges que s’hi vendràn estan elaborats a Catalunya, per petites formatgeries artesanes, que fins ara només es podien trobar comprant-los directament al productor o bé en alguna fira especialitzada.
Amb l’objectiu de difondre el coneixement sobre l’elaboració, origen, propietats i formes de degustar el formatge, a Via Làctia també hi trobarem un espai de degustació on s’hi realitzaran tota mena de tasts relacionats amb el producte, i els caps de setmana al vespre s’hi seviràn fondues típiques suïsses.
Un altre dels objectius del projecte és afegir valor als productes que es comercialitzen intervenint en el procés de maduració dels formatges amb l’art de l’afinació. Aquest ofici, encara molt desconegut aquí, consisteix en millorar les característiques organolèptiques que es donen en el formatge segons sigui la maduració més o menys pronunciada. En aquests moments l’impulsor del projecte és el primer i l’únic afinador a Catalunya que es dedica a l’ofici.
Les reformes del local on es troba situada la botiga i l’espai degustacio, també s’han fet seguint criteris de sostenibilitat, utilitzant materials ecològics i reciclables.
L’acte d’inauguració de divendres comptarà amb la presència de formatgers, gastrònoms i professionals del sector que des de l’inici han donat suport al projecte. La vetllada s’amenitzarà amb l’actuació del duo musical osonenc XY. L’obertura al públic es farà el dissabte 5 de novembre al llarg de tot el dia.