La Diputació de Barcelona ha realitzat el projecte d’urbanització de la travessera urbana de la carretera BV-4316 al seu pas per Santa Eulàlia de Riuprimer. El projecte va se presentat ahir en un acte públic als veïns del municipi per part del diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, acompanyat de l’alcalde, Àngel Torres.

El projecte d’actuació compren dos trams de la travessia de la BV-4316, l’àmbit oest i l’àmbit est del centre de la població. L’actuació principal, dividida també en dues fases, vol millorar la seguretat, ja que actualment la zona es produeix una excessiva velocitat dels vehicles, voreres estretes amb amplades inferiors a 1,5 m i amb fanals i pals de serveis, passos de vianants no normalitats, ja que cap d’ells són deprimits i no compleixen la normativa vigent, i xarxes de serveis obsoletes, especialment les de clavegueram i aigües que cal actualitzar.

La proposta d’actuació presentada planteja la urbanització de les zones de la travessera que discorren per l’àmbit urbà entre les portes d’accés i la plataforma central, amb vials de 6 metres d’amplada i dues voreres asimètriques: una nord que oscil·la entre 3,6 m i 4 m i una sud amb trams entre 2,5 m i 7 m d’amplada. Aquestes asimetries permeten configurar els canvis de direcció del vial, facilitant també la reducció de velocitat dels vehicles.

Les noves voreres també permeten la introducció de vegetació amb arbrat i noves especies arbustives, així com la col·locació de mobiliari urbà, l’execució d’una plataforma elevada a l’Avinguda de Catalunya i la configuració d’una zona d’estada i millora de la connexió entre el carrer de Baix i la travessera, mitjançant dues noves escales.

El projecte contempla la renovació de les xarxes de clavegueram, aigua, enllumenat i instal·lació de boques de reg, així com el soterrament de cablejat de telefonia i electricitat.

El conjunt de l’actuació té un pressupost de 1,034 M€ i es preveu un termini d’execució de 10 mesos. L’execució de les obres es planteja per fases, assegurant el pas dels vianants i amb itineraris alternatius pels vehicles i autobusos.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.