La Diputació de Barcelona ha elaborat dos treballs sobre polítiques d’habitatge per a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès. Un dels treballs és el Programa d’actuació municipal en matèria d’habitatge i el segon és l’Estudi sobre estratègies i accions municipals per a la mobilització d’habitatges de titularitat privada per a la seva gestió en règim de lloguer social. Ambdós documents, que serviran per ajudar l’Ajuntament a definir i planificar les polítiques d’habitatge, han estat lliurats avui pel diputat d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, a l’alcalde, Isaac Peraire.

El Programa d’actuació municipal d’habitatge (PAMH) és un instrument de planificació en el qual es programen actuacions en un escenari temporal concret amb l’objectiu de donar eines als ens locals per definir les seves polítiques en aquesta matèria. L’Ajuntament va sol·licitar el PAMH per conèixer i endreçar el parc d’habitatge del municipi a partir de la preocupació per la pèrdua de població que s’atribueix a la falta de treball i d’habitatge assequible.

El document recull una sèrie de línies d’actuació com són la mobilització d’habitatges buits de particulars per generar oferta d’habitatge assequible de lloguer, el seguiment d’edificacions residencials inacabades, el foment de la rehabilitació i l’elaboració i difusió de la carta de serveis d’habitatge entre d’altres.

Paral·lelament, s’ha analitzat la situació d’un edifici plurifamiliar existent al municipi, de propietat privada, integrat per 20 habitatges, una part dels quals es troben desocupats i, una altra, ocupats sense títol habilitant per persones en risc d’exclusió residencial, i que es troba en un deficient estat d’habitabilitat.

L’Estudi ha realitzat una anàlisi tècnica del el cost aproximat de rehabilitació de l’edificació, en base al qual s’han plantejat un seguit de propostes per a la mobilització del habitatges de l’edifici, i ofereix propostes per a la seva gestió amb la finalitat d’incrementar l’oferta d’habitatge social i assequible en el municipi.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.