Vic

Pere Masramon i Bigas és distingit amb la Medalla d’Or del Gremi de Pastissers de Barcelona

  • El pastisser osonenc ha estat membre de la Junta Directiva del Gremi durant 35 anys, del 1979 al 2014

VilaWeb
03.05.2016 - 09:25
Actualització: 03.05.2016 - 11:25

El Gremi de Pastisseria de Barcelona i província ha distingit el pastisser osonenc Pere Masramon i Bigas amb la Medalla Gremial Categoria d’Or perla seva constància, dedicació i participació activa al Gremi. El pastisser osonenc ha estat estat membre de la Junta Directiva del Gremi del 1979 al 2014. Aquest guardó vol reconèixer “mitja vida dedicada al Gremi de forma activa defensant el sector i la pastisseria”, apunta Rossend Guitard, gerent del Gremi de Pastissers de Barcelona i província. I és que durant 35 anys, Pere Masramon s’ha desplaçat, cada setmana, de Vic a Barcelona per compartir les seves inquietuds amb altres pastissers i agremiats. Durant tots aquests anys, Pere Masramon ha estat membre de la Junta Directiva del Gremi formant part de tres Juntes diferents. Des de la Junta encapçalada per Francesc Baixes, fins a la de Joan Turull passant per la de Jaume Fuster. Entre les tasques que hi ha desenvolupat, destaca la gestió dels convenis col·lectius.

El Gremi provincial de Pastisseria de Barcelona, fundat l’any 1901, és una associació sense ànim de lucre que té com objecte la representació, defensa i foment dels interessos dels seus agremiats. L’any 1975 va fundar l’Escola de Pastisseria i l’any 2000 el Museu de la Xocolata. La darrera aposta del Gremi ha estat la residència d’estudiants Barcelona Resident, creada el setembre de 2013.

Durant la celebració anual d’enguany, que ha tingut lloc aquest dilluns a Sant Pere de Ribes (Garraf), a banda de Pere Masramon, el Gremi també ha distingit la Pastisseria Escribà de Barcelona pel mèrit professional, així com el televisiu Quim Masferrer amb el premi al personatge més dolç de l’any, entre altres. L’acte ha comptat amb l’assistència del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, qui juntament amb el president del Gremi de Pastisseria de Barcelona i província, Elías Miró, han lliurat la Medalla d’Or del Gremi a Pere Masramon.

Pere Masramon, nascut a Vilalleons, va iniciar-se en el món de la pastisseria als 16 anys a la pastisseria Arumí de Montrodon (Taradell) de la mà d’uns cosins de la seva mare. Als 21 anys, va traslladar-se a Vic i va començar a treballar a la Lionesa amb Joaquim Capdevila, qui va veure les seves inquietuds i li va presentar el pastisser Francesc Baixes de Barcelona. De Vic se’n va anar a Barcelona, a la pastisseria Baixes (C/ Muntaner) on, tal com explica, va aprendre l’ofici. Allà, va tenir mestres com “Saturnino López i Paco Fernández”, apunta. L’any 1969 va tornar a Vic, on va obrir la seva primera pastisseria a la Rambla Sant Domènec. L’any 1979, Francesc Baixes el va animar a entrar al Gremi.

Formar part del Gremi va ser tota una “revolució de la pastisseria”, diu. Amb el Gremi “vaig aprendre, vaig poder viatjar a l’estranger i participar a certàmens com Alimentària”, subratlla. A l’actualitat, Masramon té quatre pastisseries obertes a la comarca d’Osona, tres estan ubicades a la ciutat de Vic i una a Manlleu. Pere Masramon ja ha donat pas a la segona generació Masramon, encapçalada pels seus fills Pere i Jordi Masramon.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem