Osona Cuina porta la gastronomia catalana a Madrid

  • L’acció, conceptualitzada i produïda per l’empresa osonenca Pep Palau, von Arend & Associats, descobreix la cuina catalana i els seus productes

VilaWeb
03.06.2016 - 09:06
Actualització: 03.06.2016 - 11:06

Pa amb tomàquet o una picada, són algunes de les propostes que els integrants d’Osona Cuina van ensenyar a elaborar als més de 70 participants de l’acció que es va celebrar aquest passat dimecres, 1 de juny, a Madrid. Hi van prendre part reconeguts prescriptors, premsa especialitzada en gastronomia i turisme gastronòmic i touroperadors turístics, entre d’altres.

Des d’Osona Cuina es van desplaçar a Madrid Ignasi Camps de Ca l’Ignasi acompanyat d’una notable presència de la jove generació del col·lectiu com Albert Reniu de Cal’U, Eduard Aliberch de Cal Jutge, Oriol Sala del Gravat, Antoni Cruells del DO i Jordi Arumí d’Arka Restaurant.

A través d’una parada d’un mercat, com podria ser el mercat de Vic, els assistents van descobrir els principals productes osonencs i catalans que després van aprendre a elaborar. La parada va comptar, entre d’altres, amb els millors pans de la comarca, tòfones, bolets de primavera o productes elaborats del porc.

L’acció també va comptar amb un showcooking a càrrec d’Ignasi Camps, del restaurant Ca l’Ignasi de Cantonigròs, que va elaborar en directe diverses propostes amb la patata del bufet, la tòfona d’estiu i els bolets de primavera com a protagonistes. L’acte es va tancar amb un sopar on, entre d’altres, es va poder tastar una amanida de tomàquet amb gelat de formatge blau, una terrina de peu de porc amb escarola i tòfona d’estiu, un caneló de pollastre de pagès amb crema de tòfona o pa amb xocolata, oli i sal o mel i mató.

L’activitat s’inclou en les accions engegades per l’Agència Catalana de Turisme en el marc de la nominació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia. Diverses ciutats europees acullen una experiència gastronòmica conceptualitzada i produïda per l’empresa osonenca, Pep Palau, von Arend & Associats. Els participants d’aquestes accions són prescriptors de cada un dels mercats europeus (agents de viatges, influenciadors i premsa, entre d’altres).

Les accions van arrencar a Estocolm i Milà i ara, després de Madrid, seguirà a Berlín el 7 de juny, amb el col·lectiu Barceloneta Cuina i els vins de la DO Alella. Els tour finalitzarà passat l’estiu a Londres i Bordeus el 7 i 28 de novembre, respectivament.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem