Vic

Oriol Sala, xef d’El Gravat, parlarà sobre els productes de proximitat al Fòrum Gastronòmic

  • El restaurant ha començat a oferir aquest octubre menús de migdia basats en productes de proximitat, a més de tallers monogràfics de cuina

VilaWeb

Pep Comeres

26.10.2016 - 09:07
Actualització: 26.10.2016 - 11:07

Oriol Sala, xef del restaurant de Vic El Gravat, participarà una vegada més al Fòrum Gastronòmic de Barcelona, que se celebrarà entre el 23 i el 26 d’octubre a la Fira de Barcelona. Sala parlarà sobre els productes de proximitat en un showcooking organitzat per Osona Cuina i la Diputació de Barcelona, el dimecres 26 d’octubre a les 5 de la tarda. La ponència es farà a l’aula XPT, a l’Espai Xarxa Productes de la Terra.

L’activitat coincideix amb l’estrena del nou horari del restaurant, que a partir d’aquest octubre ofereix també menú al migdia, basat precisament en els productes de la terra i de proximitat. El menú canvia cada dia i té un preu de 12 euros. A banda dels plats del menú, es poden triar fins a deu plats de la carta habitual d’El Gravat, i en el cas dels postres, sempre hi ha l’opció de triar el ja reconegut “pa amb xocolata”. Els plats del nou menú d’El Gravat són saludables, contemporanis i ràpids, basats sempre en productes de la terra i en processos clars i oberts.

Amb aquesta voluntat d’explicar com es fan les coses i d’on provenen els productes, El Gravat també ha preparat un taller de sushi, que es repetirà vuit vegades fins el desembre. Els tallers seran per a grups reduïts de tres persones, que aprendran a fer sushi, que aprofitaran per menjar-se’l per sopar.

El Gravat
El Gravat va obrir les portes el 1995. En aquell moment va representar una alenada d’aire fresc per a un nucli antic de Vic aleshores prou degradat. Amb els anys, el centre històric s’ha dinamitzat i El Gravat continua sent un espai de referència. El seu xef, el vigatà Oriol Sala acumula una sòlida i interessant trajectòria com a cuiner. Una trajectòria que va començar, precisament, a El Gravat, però que l’ha fet passar per Manhattan i per les cuines de restaurants com L’Estanyol, Ca l’U, El Bulli, Les Petxines o La Panxa del Bisbe, al costat de cuiners com Nandu Jubany, Jordi Parramon, Paco Guzman o Xavi Codina.

La cuina d’El Gravat manté l’essència de la cuina dels bars de poble, les tapes, els assortits, que conviuen amb plats d’inspiració japonesa o mexicana.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem