26.10.2016 - 09:07
|
Actualització: 26.10.2016 - 11:07
Oriol Sala, xef del restaurant de Vic El Gravat, participarà una vegada més al Fòrum Gastronòmic de Barcelona, que se celebrarà entre el 23 i el 26 d’octubre a la Fira de Barcelona. Sala parlarà sobre els productes de proximitat en un showcooking organitzat per Osona Cuina i la Diputació de Barcelona, el dimecres 26 d’octubre a les 5 de la tarda. La ponència es farà a l’aula XPT, a l’Espai Xarxa Productes de la Terra.
L’activitat coincideix amb l’estrena del nou horari del restaurant, que a partir d’aquest octubre ofereix també menú al migdia, basat precisament en els productes de la terra i de proximitat. El menú canvia cada dia i té un preu de 12 euros. A banda dels plats del menú, es poden triar fins a deu plats de la carta habitual d’El Gravat, i en el cas dels postres, sempre hi ha l’opció de triar el ja reconegut “pa amb xocolata”. Els plats del nou menú d’El Gravat són saludables, contemporanis i ràpids, basats sempre en productes de la terra i en processos clars i oberts.
Amb aquesta voluntat d’explicar com es fan les coses i d’on provenen els productes, El Gravat també ha preparat un taller de sushi, que es repetirà vuit vegades fins el desembre. Els tallers seran per a grups reduïts de tres persones, que aprendran a fer sushi, que aprofitaran per menjar-se’l per sopar.
El Gravat
El Gravat va obrir les portes el 1995. En aquell moment va representar una alenada d’aire fresc per a un nucli antic de Vic aleshores prou degradat. Amb els anys, el centre històric s’ha dinamitzat i El Gravat continua sent un espai de referència. El seu xef, el vigatà Oriol Sala acumula una sòlida i interessant trajectòria com a cuiner. Una trajectòria que va començar, precisament, a El Gravat, però que l’ha fet passar per Manhattan i per les cuines de restaurants com L’Estanyol, Ca l’U, El Bulli, Les Petxines o La Panxa del Bisbe, al costat de cuiners com Nandu Jubany, Jordi Parramon, Paco Guzman o Xavi Codina.
La cuina d’El Gravat manté l’essència de la cuina dels bars de poble, les tapes, els assortits, que conviuen amb plats d’inspiració japonesa o mexicana.