“Estenem Poesia” és una iniciativa d’Òmnium Cultural que consisteix a cobrir de poesia un espai emblamàtic d’un poble o ciutat. L’any passat es va fer al Temple Romà de Vic i enguany es repeteix. Però aquí no s’acaba. Aquest any també es farà a la plaça Vella de Calldetenes, al safareig públic de Prats de Lluçanès i pel nucli antic de Sant Julià, a redòs de l’absis de l’església. Ent tots aquests llocs Òmnium compta amb la col·laboració dels respectius ajuntaments i també d’altres entitats que s’hi han implicat de manera voluntària, com la revista local l’Espiga de Calldetenes, el col·lectiu Fem Safareig de Prats de Lluçanès, el Patronat d’Estudis Osonencs i també la Cava Poesia i la Fundació Verdaguer que van ajudar a fer la selecció de poemes.

Es penjaran uns 2500 poemes aproximadament, d’una selecció de 150 poemes d’autors i autores de la comarca d’Osona. La gràcia de tot plegat és que tothom qui s’acosti a aquests indrets el dia de Sant Jordi podrà agafar les poesies que més li agradin. Qui ho vulgui podrà penjar-hi les seves també.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]