La bona acollida de les noves propostes i el bon temps han aconseguit que el Mercat del Ram de Vic hagi augmentat el nombre de visitants respecte l’any passat, segons ha explicat a l’ACN el gerent de Fires i Mercats, Bernat Vilarasau. De fet, la venda d’entrades al recinte firal El Sucre s’ha incrementat un 20% respecte l’any anterior, situant-se en els 16.000 tiquets. El gerent ha explicat que l’ampliació de La Casa de Pagès del recinte firal El Sucre, dividida en sis espais on s’han dut a terme diversos tallers i demostracions, ha estat molt ben rebudes i de cara a l’any vinent ja es pensa en consolidar aquesta aposta didàctica sobre el treball de les masies i l’origen dels aliments adreçada, principalment, al públic familiar. Sense disposar de dades de recompte acurades de les activitats repartides per la resta de la ciutat, s’estima que el Mercat del Ram rep anualment 100.000 visitants. Fent balanç, Vilarasau ha constatat que l’assistència de l’Espai Terra i Cuina, amb la nova iniciativa de les Cinquanta Cerveses Catalanes a Vic, ha tingut molt bona acollida i ha funcionat “a ple rendiment” durant els tres dies.

En l’àmbit estrictament ramader, la celebració del primer Concurs de Vedelles i Braves organitzat per l’AFO (Associació de Frisones d’Osona) ha tingut un alt índex de participació i, gairebé amb tota seguretat, s’alternarà amb el Concurs Nacional de Frisones, de manera que un any es farà el d’àmbit nacional i al següent el comarcal, mantenint sempre la presència d’aquesta raça al Mercat del Ram.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]