L’Ateneu reflexiona sobre les contradiccions dels moviments socials amb un documental sobre l’origen de Greenpeace

  • “Com canviar el món” es projectarà a l’Ateneu de Manlleu dijous i diumenge

VilaWeb
Pep Comeres
22.02.2016 - 10:01
Actualització: 22.02.2016 - 11:01

L’Ateneu de Manlleu estrena el documental «Com canviar el món», que explica l’origen de Greenpeace, el moviment ecologista més gran de la història. Aquest espectacular documental dirigit pel documentalista anglès Jerry Rothwell es projectarà a l’ateneu osonenc, el dijous 25 de febrer (9 del vespre) i el diumenge 28 de febrer (6 de la tarda) dins del cicle «El documental del mes». Les projeccions de l’Ateneu són l’única oportunitat de veure aquesta selecció de documentals a Osona.

Poden un grapat d’amics periodistes i científics hippies canviar el món armats únicament amb càmeres? Com es gestiona la transformació d’un petit grup d’activistes en un moviment mundial? Pot una revolució ser organitzada? «Com canviar el món» és la història del naixement del moviment ecologista mundial i d’una de les organitzacions no governamentals més importants del món, Una història plena de llums i ombres assimilable a la de qualsevol dels grans moviments socials i polítics de la dècada actual.

Jerry Rothwell, el seu autor, és un documentalista anglès reconegut internacionalment gràcies a pel·lícules com Donor Unknown, Town of Runners o Deep Water. A més, ha treballat com a productor i editor en diversos projectes. L’any 2012 va guanyar el prestigiós premi de la Royal Television Society. El seu proper projecte, per a la plataforma Netflix, es titula Sour Grapes i l’ha codirigit amb Reuben Atlas.

«El documental del mes» és la prolongació del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona al llarg de l’any i el territori. Va néixer el 2005 amb l’objectiu d’apropar els documentals als espectadors més enllà de les ocasions puntuals que ens brinden els festivals. Des del novembre d’aquest 2015 es projecta a l’Ateneu de Manlleu.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem