Vic

L’Ajuntament de Vic demana l’opinió a la ciutadania respecte quin és el model de gestió més adient per a l’Atlàntida

  • En cinc sessions informatives obertes, els consultors externs exposaran els seus respectius informes

VilaWeb
20.05.2016 - 10:33
Actualització: 20.05.2016 - 12:33

L’abril de 2010 es va inaugurar el complex cultural de L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona (CAEO) i l’Escola Municipal de Música i Conservatori de Vic (EMVIC). Després de 6 anys de recorregut amb una gestió a través d’una Fundació, l’Ajuntament de Vic va encarregar a dos professionals externs del sector (Jaume Colomer i Ferran Madico) una anàlisi de la situació i un informe tècnic. En aquests dos informes es detallen els avantatges i inconvenients dels dos models de gestió de L’Atlàntida, que es concreten a través d’un organisme autònom (gestió pública i directa); o bé l’actual que és a partir d’una Fundació sense ànim de lucre (gestió privada i indirecta) que es posen a disposició de la ciutadania i es poden consultar a través del web http://ftp.vic.cat/atlantida/.

D’aquí a un any expirarà la concessió administrativa de l’equipament i, per aquest motiu, es demana l’opinió de la ciutadania i quina és l’opció per la qual es decanta. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament ha programat 5 sessions informatives i obertes a tothom, en les quals els consultors externs exposaran les millores en el model de governança i seguiment que s’haurà de portar a terme sigui quin sigui el model de gestió escollit, i també els avantatges i els inconvenients dels dos models de gestió proposats. Les sessions informatives seran dilluns vinent, 23 de maig a 2/4 de 8 del vespre a L’Atlàntida de Vic; el dimecres, 25 de maig a 2/4 de 8 del vespre a L’Atlàntida; el dimarts, 31 de maig a 2/4 de 8 del vespre, al CCVIC Can Pau Raba; el dijous, dia 2 de juny a 2/4 de 8 del vespre, a l’espai ETC; i finalment, el dissabte, 4 de juny a les 12 del migdia, al Casino de Vic.

Després d’haver llegit els informes i/o haver assistit a alguna de les presentacions, els assistents podran expressar l’opinió sobre aquesta qüestió en els mateixos punts on es facin les sessions informatives i en dues ubicacions més de la ciutat (Oficina de Turisme de Vic i Oficina municipal del Remei), des del 23 de maig fins al 12 de juny. Cal destacar que per poder expressar l’opinió caldrà fer-ho presencialment, presentant el DNI i estar empadronat al municipi de Vic. Serà, doncs, a través d’aquests espais que la ciutadania podrà dipositar la seva preferència entre les opcions: “Fundació sense ànim de lucre (gestió privada); “Organisme autònom sense ànim de lucre (gestió pública)”; o “no ho sé, no responc”

D’altra banda, els treballadors de la Fundació L’Atlàntida també podran expressar la seva opinió encara que tinguin la seva residència fora de Vic, ja que són part implicada directament.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem