15.03.2017 - 09:15
|
Actualització: 15.03.2017 - 10:15
Ja hi ha nova data per a la celebració de la cinquena edició de la Jornada de divulgació del conreu i de les característiques de la tòfona de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Serà el proper dissabte 18 de març, durant tot el dia, i per primera vegada es desplaçarà al territori: després d’una matinal formativa a la sala Coll i Bardolet de l’edifici El Sucre de Vic, es traslladarà al restaurant Ca l’Ignasi i Ca la Laia de Cantonigròs, on tindrà lloc una segona part centrada en la gastronomia i les experiències emprenedores.
La Jornada de la Tòfona s’havia de celebrar, inicialment, el passat 28 de gener, però es va aplaçar davant la impossibilitat de darrera hora, per motius personals, d’assistir a les jornades d’un dels principals ponents del programa, Daniel Oliach, del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya.
El programa de la jornada pretén crear un entorn de debat, d’intercanvi i de coneixement sobre la gestió del cultiu de la tòfona negra i les seves característiques organolèptiques i gastronòmiques. En aquest sentit, en l’apartat formatiu s’han programat ponències i taules rodones sobre els darrers avenços en el conreu de la tòfona i sobre el paper de la tecnologia alimentària en aquest sector concret. En un pla més lúdic, i ja a Cantonigròs, els assistents participaran en un taller gastronòmic i de degustació dels tastets, guiat pel gastrònom Pep Palau. També en aquest espai es presentaran quatre projectes innovadors a l’entorn de la cultura de la tòfona, tant en l’àmbit de la producció com de la recol·lecció, la comercialització o la divulgació. Les places per participar-hi són limitades i les inscripcions es poden fer fins el 16 de març.
La jornada de divulgació del conreu i de les característiques de la tòfona l’organitzen la Facultat de Ciències i Tecnologia (UST) i els grups de recerca en Biodiversitat, Ecologia, Tecnologia i Gestió Ambiental (BETA) i en Alimentació, Salut i Benestar (GRASB), a més de la Unitat de Divulgació Científica de la UVic-UCC. Compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Vic i de Centelles, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, el Centre de la Propietat Forestal i la Societat Catalana de Química, així com d’una vintena d’empreses vinculades al sector.