16.03.2017 - 09:22
|
Actualització: 16.03.2017 - 10:22
Aquest divendres finalitza el 18è “Taller de Nutrició: el pa, un aliment necessari dins la nostra dieta alimentària” de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), que organitzen conjuntament el Centre de Recursos Pedagògics, la Facultat de Ciències i Tecnologia (UST) i el Gremi de Forners d’Osona. El taller s’ha celebrat entre el 6 i el 17 de març de 2017 a la Planta Pilot del Pa Jaume Giralt de la UVic-UCC, i pretén fomentar una alimentació equilibrada i potenciar el consum saludable de pa tot disminuint el consum de pastisseria industrial entre els alumnes de 3r i 4t de Primària.
Aquest any han passat pel taller 928 alumnes de 23 centres de la comarca d’Osona. L’activitat està plenament inserida al currículum del cicle mitjà d’educació primària i permet als nens i nenes manipular aliments diferents i veure’n la transformació. El taller s’ha dividit en dos blocs, una primera part teòrica a l’aula i una segona part més pràctica a la Planta Pilot del Pa Jaume Giralt.
El primer bloc ha servit als alumnes per conèixer el procés de panificació, les característiques dels ingredients bàsics per fer pa i la funció de cadascun d’ells. Han vist què necessiten per fer pa i quina funció i qualitat té cada ingredient, el procés d’elaboració i la importància del temps de repòs, així com treballar la massa i la temperatura i el temps de cocció.
Durant el segon bloc els alumnes han desenvolupat activitats manipulatives, com ara l’elaboració de croissants o trenes amb la massa que ells mateixos han preparat. Les activitats d’aquest segon bloc també han permès als alumnes aprendre la diferència entre alimentació i nutrició, conèixer els diferents tipus de pans i cereals i prendre consciència de la importància d’una dieta equilibrada.