La UVic reconeix el preparador físic Paco Seirul·lo en el 15è aniversari dels estudis de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport

  • Fins al moment han passat per aquests estudis 1.300 estudiants i s’han titulat 13 promocions

VilaWeb

Pep Comeres

04.05.2016 - 08:17
Actualització: 04.05.2016 - 10:17

Aquest dimarts ha tingut lloc a l’Aula Magna de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya l’acte central de commemoració dels 15 anys de la implantació dels estudis de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE). En el marc d’aquest acte presidit pel rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, i el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, el preparador físic dels primers equips d’handbol i de futbol del Barça, Paco Seirul·lo, ha rebut un homenatge per part de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes.

Homenatge a Paco Seirul·lo, un referent de l’educació física de base

Francisco Seirul·lo Vargas ha estat l’impulsor i referent de l’educació física de base. En una entrevista que li ha fet el professor i periodista José Luís López del Amo, Seirul·lo ha repassat tota la seva trajectòria des que va començar com a atleta fins que va acabar sent el preparador físic del primer equip d’handbol i futbol del FC Barcelona. Ha explicat com, sent preparador físic del Barça, va ajudar Josep Guardiola a preparar-se físicament per fer el salt definitiu al primer equip. De Guardiola ha afirmat que “és el millor entrenador amb qui he treballat mai”. Seirul·lo ha aprofitat l’ocasió per aconsellar els estudiants que es formin al llarg de tota la vida “per aconseguir de veure-hi sempre més enllà del que us demanin”.

El rector Jordi Montaña, en el seu torn, ha agraït la tasca feta per tot el professorat i ha refermat el compromís amb els estudiants dient-los que “la nostra feina és donar-vos una formació de qualitat i la capacitat d’aprendre sempre”. De la seva banda, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha animat estudiants i professors a fer que aquests estudis siguin un referent de país, “i que ens posicionin entre les primeres nacions d’Europa”.

15 anys de CAFE a la UVic

Els estudis de CAFE a la UVic-UCC van començar a impartir-se l’any 2001 com a llicenciatura i es van convertir en estudis de grau l’any 2008 amb l’arribada del pla Bolonya. D’aquesta manera, la UVic es convertia en la primera universitat de Catalunya que oferia aquest grau. Des de llavors han passat per les aules de CAFE de la UVic 1.300 estudiants, dels quals se n’han titulat 800 en les 13 promocions que hi ha hagut fins ara.

L’actual coordinador dels estudis de CAFE, Eduard Comerma, ha posat en valor el fet que des de bon principi els estudis de CAFE es vinculessin a la Facultat d’Educació i Ciències Humanes, “ja que darrera seu tenia una història de quaranta anys en el terreny de la formació i innovació universitària”. Segons Comerma, els estudis s’han emmarcat en un context pedagògic que ha permès als estudiants acostar-se tant a l’àmbit de l’educació com al de la gestió esportiva i del lleure esportiu, com a l’àmbit de l’activitat física i de la salut. Actualment la UVic ofereix dos màsters oficials i dos de propis vinculats a CAFE, i té tres grups de recerca dedicats a la investigació i la transferència de coneixement sobre l’activitat física i l’esport.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem