La UVic estrena el dancedub, un nou vídeo que transmet compromís i creativitat a través de la dansa

  • Hi han participat unes 200 persones, que han realitzat 60 coreografies, cadascuna en una localització diferent

VilaWeb

Pep Comeres

02.06.2016 - 10:01
Actualització: 02.06.2016 - 12:01

Amb el mateix esperit que va moure la UVic a fer el lipdub ara fa sis anys, i el bodydub ara en fa tres, acaba de fer-se públic a les xarxes socials el dancedub. Es tracta d’una nova peça viral que mostra la cara més divertida i optimista de la UVic, aquest cop a través de la dansa.

El repte era recollir en 3 minuts de la cançó Up Town Funk, de Mark Ronson, interpretada per Bruno Mars, el màxim de coreografies i d’expressió corporal possibles i, sobretot, aconseguir una gran participació. En total són 60 coreografies, cadascuna en una localització diferent, en les quals han participat unes 200 persones entre estudiants, professors i personal de serveis. La idea original del muntatge prové d’un vídeo de Youtube en què s’utilitza la mateixa cançó amb talls de pel·lícules dels anys cinquanta i seixanta en els quals els protagonistes ballen.

Per tal de realitzar el dancedub s’ha aplicat el multilideratge, és a dir que la majoria de grups que hi han participat fent coreografies complexes han tingut com a líder un company o estudiant de la UVic, i s’han hagut de coordinar per inventar i assajar uns passos, vestir-se d’una determinada manera i buscar-se una localització. La coordinació ha anat a càrrec de l’Àrea de Màrqueting de la UVic i del Servei d’Audiovisuals UMedia.

Per participar al dancedub no calia ser un expert de la dansa; n’hi havia prou amb les ganes de participar-hi. En total hi apareixen 19 formes de dansa i de moviment: hip hop, contemporani, bachata, salsa, ioga, dansa del ventre, rumba, malabars, country, lindy hop, clàssic, tango, percussió corporal, flamenc, patinatge artístic, escalada, gimnàstica rítmica, capoeira i balls de saló.

Una llarga tradició en virals

Ja fa uns anys que la UVic impulsa aquests projectes col·lectius per complementar la formació acadèmica a través d’accions que fomenten el treball en equip, el compromís i la creativitat.

El resultat del vídeo és una producció que desprèn vitalitat i optimisme i que difon el missatge que treballant en equip s’aconsegueixen grans resultats. A més, també ha estat un element cohesionador que ha permès reforçar vincles, la qual cosa està en línia amb el compromís de la Universitat de treballar per al benestar personal i emocional de totes les persones que en formen part. El dancedub s’ha desenvolupat sota el paraigua del programa UVicLife, un moviment que promou l’esport, l’art, la cultura, la salut, la sostenibilitat i qualsevol forma d’expressió personal o col·lectiva a la Universitat.

El lipbdup, que ja compta amb més amb 2.657.000 visites, es basava en el doblatge de la lletra de la cançó Hey soul sister, de Train, sobre un pla continu. Tres anys més tard, el bodydub posava en sintonia estudiants, principalment de graus d’Educació i Salut, que feien coreografies de percussió corporal sobre la cançó dels Beatles We can work it out. En aquest aquest cas les coreografies es van treballar en alguns graus concrets en els quals la percussió corporal i la metodologia amb la qual s’ensenyava podien aportar valor directament als seus estudis. Ara arriba el dancedub, que convida experts i debutants a expressar-se a través del moviment.

A més de l’èxit que han tingut el lipdub i el bodydub a la xarxa en forma de descàrregues, es pot dir que també han creat escola. Molts centres educatius, associacions i col·lectius s’han animat també a fer les seves pròpies versions i a penjar-les a la xarxa.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem