La 28a edició del certamen La Sardana de l’Any es celebra entre els mesos de setembre de 2016 i maig del 2017 i és organitzat per la Confederació Sardanista de Catalunya. Un dels premis d’aquest concurs és el Premi Popular, la finalitat del qual és la divulgació de les sardanes que es van estrenant en el transcurs de l’any.

En aquesta edició del concurs, una de les sardanes que està agradant molt i que ha rebut molt bones crítiques és la que porta per nom “Sant Pere de Casserres”, de Carlos Santiago, que es va estrenar amb motiu de la 10a edició de l’Aplec Comarcal d’Osona, celebrat al monestir de Sant Pere de Casserres el 3 de juliol de 2016.

El cap de setmana passat, aquesta sardana va competir amb una altra del mateix autor en la fase de semifinals i va guanyar. La sardana “Sant Pere de Casserres” competirà, doncs, en la final del concurs La Sardana de l’Any.

La final es farà el 13 de maig de 2017 al Teatre de la Passió d’Olesa de Montserrat, on hi competiran 10 sardanes finalistes. A la gala, oberta a tothom, les cobles “La Principal del Llobregat” i “Sant Jordi-Ciutat de Barcelona” interpretaran les 10 sardanes finalistes. També hi haurà altres actuacions.

Del món sardanista, també cal fer esment que el passat 11 de març, en el marc de la proclamació de Figueres com a Capital de la Sardana 2017, es van donar a conèixer els Premis Capital de la Sardana d’enguany, els quals es lliuraran a Figueres el 24 de novembre de 2017 al Teatre Jardí. Entre els premiats hi ha l’osonenc Joan Codina i Font, impulsor, organitzador i ànima des dels seus inicis de l’Aplec Comarcal d’Osona, del qual aquest any es celebrarà l’11a edició. Joan Codina ha estat guardonat amb el Premi a la Dedicació en reconeixement a la seva dedicació des de jove a impulsar tota mena d’activitats sardanistes a Sant Quirze de Besora i a Montesquiu i per ser impulsor de l’Aplec Comarcal.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]