30.06.2016 - 08:48
|
Actualització: 30.06.2016 - 10:48
Després, de la seva participació al Concurs internacional de música Maria Canals el mes de març i de l’encontre de Setmana Santa a Barcelona amb el grup BandArt i sota la direcció de Gordan Nikolik, el talent jove de la clàssica a Catalunya es concentra entre els dies 3 i 12 de juliol al Teatre l’Atlàntida de Vic.
Al llarg de l’encontre, professors procedents d’arreu d’Europa, treballaran amb els joves músics la 9a de Beethoven, l’Adagio de la 10a simfonia de Mahler i la marxa dels homes armats de La flauta màgica de Mozart. L’encontre culminarà amb els concerts que faran a l’Auditori de Girona (9 de juliol), l’Atlàntida de Vic (10 de juliol), el Palau de la Música Catalana (11 de juliol) i el Pavelló de Puig-Reig (12 de juliol), dirigits per Pablo González, que col·labora per primera vegada amb l’orquestra, i acompanyats de la Polifònica de Puig-Reig.
Pablo González està reconegut com un dels directors més versàtils i apassionats de la seva generació, posseïdor d’una rica personalitat artística caracteritzada per una intensa musicalitat i extraordinari mestratge tècnic, Pablo González és un músic que transmet gran inspiració tant a orquestres com a públics de tot el món. Ha estat Director associat de la London Symphony Orchestra i de la Bournemouth Symphony Orchestra, així com Principal director convidat de la Orquesta Ciudad de Granada. Entre 2010 i 2015 va ser Director titular de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.
La Polifònica de Puig-reig ha estat dirigida des de 1969 fins l’any 2015 pel mestre Ramon Noguera, i aquest curs n’ha assumit la batuta el seu estret col·laborador, el fins ara subdirector i pianista Josep Maria Conangla. Amb el concert del dia 12 a Puig.reig, es retrà homenatge a Ramon Noguera, un referent de la música del nostre país.
Amb aquestes estades, els membres de la JONC es preparen per fer el salt a la música professional amb una preparació i experiència de primer nivell.
Activitats paral·leles
El 4 de juliol els alumnes dels conservatoris de Catalunya estan convidats a participar en el Taller d’Orquestra que s’impartirà dins de l’encontre de la JONC. Aquesta activitat s’organitza conjuntament amb l’Associació de Conservatoris de Catalunya.
El 10 de juliol, els membres de la JONC i usuaris de l’Associació Sant Tomàs d’Osona, participaran a l’activitat JONC a tocar, que els permetrà conèixer de primera mà l’experiència de formar part d’una orquestra integrada, en col·laboració. La JONC a tocar´és una de les activitats que forma part del projecte social de la JONC.
Les dades de l’encontre
73è Encontre de la JONC
VIC: del 3 al 12 de juliol de 2016
Programa:
Beethoven, Simfonia núm. 9
Mahler, Simfonia núm. 10: adagio
Mozart: La Flauta màgica: marxa dels homes d’armes
Direcció, Pablo González
Polifònica de Puig-reig
Concerts:
9 de juliol: Auditori de Girona, a les 21h
10 de juliol: Atlàntida de Vic, a les 18h
11 de juliol: Palau de la Música Catalana, a les 21h
12 de juliol: Pavelló de Puig-reig, a les 21h
Sobre la JONC, Jove Orquestra Nacional de Catalunya
La Jove Orquestra Nacional de Catalunya neix el setembre de 1993 amb el nom de Jove Orquestra Simfònica de Catalunya (JOSC) i el 1999 passa a anomenar-se JONC. El projecte va ser dirigit per Josep Pons des de la seva fundació fins a l’any 2001, any en què Manel Valdivieso n’agafa el relleu com a director artístic.
L’any 1999 es constitueix la Fundació JONC per aglutinar el nombre creixent d’iniciatives que en el seu sí van prenent forma. El seu Patronat està integrat per diversos representants de la Generalitat de Catalunya, del cercle cultural i musical català.
Des del seu naixement, els objectius principals de la JONC han estat facilitar una formació orquestral integral als joves músics del nostre país i col·laborar activament en la seva inserció professional. Així mateix, s’ha vetllat per oferir un producte cultural de la màxima qualitat, tot apropant-lo a tots els públics, amb una clara vocació social i pedagògica.
Per a fer possible aquests objectius, l’activitat de la JONC es desenvolupa mitjançant encontres de treball, concerts simfònics i de cambra, preparació de material didàctic, classes, conferències, etc.
La Fundació Jove Orquestra Nacional de Catalunya inclou tres orquestres diferents, a les quals s’hi accedeix per audició pública.
L’activitat principal es realitza a partir de la JONC Alevins, formada per joves músics menors de 19 anys i de la JONC, que abasta fins als 25 anys.
A més, també hi ha la JONC Filharmonia, que està orientada a culminar els objectius educatius i artístics de la JONC mitjançant produccions amb criteris professionals.
La JONC ha participat en els festivals i sales de concerts més importants del país, sota la direcció de mestres del prestigi de Josep Pons, Guy van Waas, Ernest Martínez-Izquierdo, Jordi Mora, Manel Valdivieso, Barry Sargent, Jan Caeyers, Robert King, Paul Goodwin, Andrew Parrott, Antoni Ros-Marbà, Lutz Köhler, Salvador Mas, Edmon Colomer, Karl Anton Rickenbacher i Valery Ovsyanikov.