Vic

La 20a edició del Mercat Medieval de Vic incorporarà un mercat de productors que fan venda directa

  • El regidor de Fires i Mercats es planteja dur a terme un estudi d'impacte econòmic de la fira i no descarta ampliar els expositors en una seixantena de parades

VilaWeb

Pep Comeres

30.11.2015 - 08:46
Actualització: 30.11.2015 - 09:46

El mercat Compra Pagès és la novetat d’enguany del Mercat Medieval de Vic que se celebrarà a la capital d’Osona del 5 al 8 de desembre. Es tracta d’una nova oferta comercial situada a la zona de les adoberies que reunirà un vintenta de productors agroalimentaris de la comarca que faran venda directa del seus embotits, cerveses artesanals, vi, formatges o pastisseria artesanal. Una altra de les novetats seran els combats medievals que tindran lloc diumenge i dilluns on els participants lluiran vestimenta real amb cascs de vuit quilos i armadures de més de 30. El regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga, ha explicat que des de l’àrea es plantegen dur a terme un estudi d’impacte econòmic de la fira. El regidor tampoc ha descartat estudiar la possibilitat d’ampliar els expositors en una seixantena de parades, enguany n’hi ha 363.

El Mercat Medieval de Vic arriba als 20 anys de vida consolidat com una de les cites més importants de la ciutat des del punt de vista turístic i comercial. Així, durant quatre dies, el nucli antic de Vic es traslladarà 800 anys enrere i s’omplirà de parades de tot tipus de productes i artesanies, cercaviles musicals, teatre de carrer i un ampli ventall d’activitats per recrear la vida quotidiana de l’època. A les novetats del mercat Compra Pagès i els combats medievals, també s’hi suma una iniciativa sostenible de reciclatge de gots i la possibilitat de visitar l’exposició ‘Viatjar a l’Edat Mitjana’ del Museu Episcopal de Vic.

La xifra d’expositors, 363, és similar a la dels darrers anys. Joieria, cremes, ungüents, articles de decoració, jocs de taula fets a mà, embotits, formatges, pastisseria, conserves i xocolata són alguns dels productes que s’hi podran trobar. La majoria d’expositors provenen de Catalunya, però també hi ha expositors de la resta de l’Estat, Portugal i França. Les parades estaran obertes durant els quatre dies de mercat des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre.

La recreació dels oficis medievals és un altre dels clàssics del mercat. Les parades i demostracions dels mestres artesans estaran ubicades a les adoberies. També en aquesta zona s’hi durà a terme l’exhibició d’aus rapinyaires com àguiles, falcons, voltors i mussols.

Pel que fa a les ubicacions, el regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga, ha explicat que el zoco àrab que en els últims anys s’instal·lava a la Plaça Gerbert d’Orlach s’ubicarà al Parc Jaume Portell, i el tir amb arc passarà a les adoberies.

L’Assalt de l’Altarriba

L’activitat cultural per excel·lència del mercat des dels seus inicis ara fa tres anys és ‘L’Assalt de l’Altarriba’, un recorregut teatral per set espais emblemàtics de la ciutat que recrea un fet històric que va tenir lloc a la ciutat de Vic el 1275. A l’obra, escrita per la dramaturga Montse Albàs amb l’assessorament de la historiadora Eli Collelldemont, hi participen una cinquantena de d’actors, dirigits pel director Pep Simon, que interpreten més d’un centenar de personatges.

Simon ha destacat que enguany s’ha posat molt èmfasi en la caracterització dels personatges, cosa que donarà força a la història. Les set escenes de l’obra es podran veure cada dia repartides durant tota la jornada, tres al matí i quatre a la tarda. Tot i que la història és la mateixa, el director ha explicat que cada any s’intenta que l’obra sigui “una mica diferent” amb la incorporació de noves trames. Pep Simon ha explicat que enguany el final serà “menys teatral i més festiu”.

Pel que fa al pàrquing, se n’habilitarà un a la zona de la Calla amb un preu únic per tot el dia de cinc euros. Les principals zones d’aparcament gratuït són a El Nadal, Avinguda Olímpia i l’Era d’en Sellés.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem