Vic

Judith Usall parla de salut mental i gènere al Fòrum de Debats

  • Aquest divendres a les 8 del vespre a l'Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Rambla Hospital, 11, de Vic

VilaWeb

Pep Comeres

13.10.2016 - 09:37
Actualització: 13.10.2016 - 11:37

El Fòrum de Debats, en col·laboració amb Osonament, organitza per al proper divendres, 14 d’octubre, una conferència amb el títol de “Salut mental i gènere: reptes per al segle XXI” que anirà a càrrec de Judith Usall, psiquiatra, del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. La conferència tindrà lloc a l’Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Rambla Hospital, 11, de Vic, i començarà a les 8 del vespre. Com sempre, anirà seguida de col·loqui. És una activitat emmarcada entorn del Dia Mundial de la Salut Mental.

En aquesta conferència, organitzada conjuntament pel Fòrum de Debats i Osonament (abans Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona), es parlarà de la importància d’aconseguir que la mirada de gènere sigui present en la investigació i l’abordatge dels diversos trastorns mentals. Segons la conferenciant, una salut mental que inclogui el gènere com a prioritat, no sols ha d’investigar les possibles diferències entre dones i homes en la manera d’emmalaltir i del tractament, sinó també els condicionants que la discriminació i la desigualtat social suposen per a la salut de les dones. Aquest ha de constitur un dels reptes per al segle XXI.

La conferència anirà a càrrec de Judith Usall i Rodié, doctora en Medicina i especialista en Psiquiatria. La seva tesi doctoral va tractar de “Esquizofrènia i gènere: diferències simptomatològiques i de funcionament social entre dones i homes”. També és Màster en Estudis de les Dones per la Universitat de Barcelona i llicenciada en Filologia Catalana. Professionalment, és Adjunta Sènior del CSM Cornellà, Parc Sanitari Sant Joan de Déu (PSSJD) i coordina el grup de “Etiopatogènia i tractament dels trastorns mentals greus” de la Unitat de Recerca i Desenvolupament del PSSJD. Té una àmplia experiència docent en el camp de la Psiquiatria i ha participat i organitzat nombrosos congressos sobre aquestes qüestions a Europa, Amèrica i Àsia. Ha destacat també com a investigadora, principal en molts casos, i ha publicat una gran quantitat d’articles en les revistes especialitzades més prestigioses del món. Així mateix, és coordinadora del Grup de Treball i Recerca en Dona i Salut Mental de la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental i coordinadora del Comitè de Recerca de la International Association for Women’n Mental Health, entre altres càrrecs.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem