Vic

Investigadors de la UVic-UCC explicaran com prevenir la violència sexual a l’esport

  • L’exgimnasta olímpica Gloria Viseras, víctima d’abusos sexuals, participarà a la presentació

VilaWeb

Pep Comeres

24.11.2015 - 10:44
Actualització: 24.11.2015 - 11:44

Els investigadors del Grup de Recerca de l’Esport i l’Activitat Física (GREAF) de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) presentaran el proper dimecres, 25 de novembre, els resultats d’un projecte d’investigació que ha analitzat i estudiat l’assetjament i l’abús sexual a l’esport. Glòria Viseras, una gimnàstica olímpica de la selecció espanyola que va ser víctima d’abusos sexuals durant la infància en un context esportiu, participarà a l’acte per relatar el seu testimoni. A més, també hi prendran part la doctora de la UVic-UCC que ha liderat la investigació, Montse Martín; el professor i investigador del GREAF, Albert Juncà; la responsable de Gènere del Consell Català de l’Esport, Blanca Nualart; i el coordinador del Club Bàsquet Femení Osona, Xevi Barriobero.

L’acte començarà a un quart d’una del migdia a la Sala Segimon Serrallonga. Després de la presentació inicial de Juncà, la doctora Martín explicarà en què ha consistit i a quines conclusions ha permès arribar la recerca que ha desenvolupat la línia d’investigació del GREAF especialitzada en la detecció i la prevenció de la violència sexual a l’esport. Tot seguit, Gloria Viseras traslladarà al públic la seva experiència com a víctima amb una xerrada que porta per títol “Esta es mi historia”. L’acte es tancarà amb una taula rodona oberta a les preguntes i intervencions que vulguin fer els assistents.

El GREAF és el primer grup de recerca de tot l’estat espanyol que disposa d’una línia d’investigació sencera dedicada a analitzar i estudiar l’abús sexual al món de l’esport. La recerca en aquest terreny es va posar en marxa el 2011 i, a principis d’aquest curs, es va celebrar un taller sobre violència sexual i de gènere en contextos esportius. L’objectiu de l’activitat era contribuir a la formació de joves tècnics i esportistes d’entre 18 i 30 anys per tal de prevenir, detectar i actuar davant de casos d’assetjament o d’abús sexual en entitats o clubs esportius. Els participants van elaborar un vídeo de quatre minuts per conscienciar la societat davant aquesta problemàtica que porta per títol “L’esport reacciona” i que serà projectat per primera vegada durant l’acte.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem