25.04.2016 - 10:09
|
Actualització: 25.04.2016 - 12:09
Aigües Vic va inaugurar el 21 d’abril el nou sistema de captació d’aigua que va implementar a finals de l’any passat a la seva Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP), a Malars. L’acte ha consistit en una visita guiada amb explicació tècnica de Guillem Tresserra, responsable de l’ETAP i assistència d’alguns alcaldes i regidors de Vic, Gurb, Muntanyola i Santa Cecília de Voltregà, a banda dels directius d’Aigües Vic.
Les obres de la nova captació d’aigua del riu Ter van suposar una inversió de 492.000 euros i denoten la voluntat d’Aigües Vic com una empresa, tal i com deia el seu president, Jaume Ylla, que treballa per donar un millor servei i que no és només un rebut sinó un servei a la ciutadania.
Entre els assistents a l’acte hi va haver l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, que va felicitar Aigües Vic per aquesta nova instal·lació, i va destacar la voluntat de millora de l’empresa i la seva responsabilitat social. Joan Senmartí, alcalde de Santa Cecília de Voltregà, va voler destacar la importància que té disposar d’un servei de garantia i amb qualitat, ja que el poble, abans de la concessió que tenen amb Aigües de Vic, tenia molts problemes de garantia i qualitat de l’aigua, i ara tots aquests problemes s’han solucionat.
Durant la inauguració també es va comptar amb la presència dels regidors de l’Ajuntament de Vic Maria Carme Bover, Josep-Ramon Soldevila i Jaume Colomer; els regidors de l’Ajuntament de Gurb Josep Casassas i Pere Miralpeix; l’alcalde de Muntanyola, Ramon Llordà; i Marc Ordeix, del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis, entre d’altres assistents.
El funcionament del nou sistema de captació consisteix en una presa de captació ubicada al llit natural del Ter amb zona de rocalla. Disposa de filtres estàtics auto rentables, l’aigua captada es transporta mitjançant dues canalitzacions de diàmetre 800 mm fins a una nova cambra i pou per un futur bombeig amb capacitat de fins a tres bombes. Propicia tota una sèrie de millores en la fiabilitat de captació, el subministrament del cabal en èpoques de sequera, la qualitat de l’aigua i la capacitat de captació. Aquesta última, per exemple, ha passat de 25.000 m3 a 50.000 m3 diaris.