Vic

Enric Puig parlarà a Vic del passat, el present i el futur d’Internet com a problema social

  • El Fòrum de Debats organitza també un curs d'Introducció a la Llengua Internacional Esperanto

VilaWeb
Pep Comeres
21.02.2017 - 09:47
Actualització: 21.02.2017 - 10:47

El Fòrum de Debats organitza per al proper divendres, 24 de febrer, una conferència amb el títol de “Internet com a problema social: passat, present i futur” que anirà a càrrec d’Enric Puig Punyet, doctor en Filosofia i autor de l’obra La gran adicción. La conferència començarà a les 8 del vespre i tindrà lloc a l’Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Rambla Hospital, 11, de Vic. Com sempre, anirà seguida de col·loqui.

Quan ens connectem a Internet, tendim a oblidar que hi ha una història darrera d’aquesta tecnologia. Tenir-la en compte pot ajudar-nos a fer front a alguns dels problemes personals i socials que comporten l’ús, sovint abusiu, que n’estem fent actualment. Els discursos que hi ha al darrera de la xarxa, en general, emanen d’aquesta història, s’han quedat ancorats al passat i no s’han actualitzat. Només si els avaluem, comprendrem la seva evolució i tan sols si els posem al dia podrem fer front a la forta dependència que ens espera , en un futur molt proper, respecte a Internet. En la conferència de divendres s’analitzaran aquestes qüestions i s’intentarà respondre a preguntes com si el fenomen Internet és irreversible o no, els riscos d’addicció que comporten aquestes tecnologies, per exemple a través dels mòbils, per a gent de totes les edats, amb especial incidència en els joves, com afecta al nostre comportament en tots els àmbits i si, com defensen autors de reconegut prestigi, pot posar en perill el sistema democràtic tal com s’ha entès fins ara. En definitiva, el conferenciant ens plantejarà si és possible escapar-se de la gran addicció del nostre temps i, a partir de la seva experiència personal, compartida per altres joves professionals de tot Europa, ens mostrarà com desconnectar-se és avui una rara, però possible, mesura de resistència i com és factible sobreviure sense Internet, o fent-ne un ús molt limitat, i, alhora, no aïllar-se del món.

Enric Puig Punyet és un dels grans estudiosos sobre les qüestions plantejades i impulsa “institutinternet.org” i Enter Forum, trobada internacional sobre les repercussions socials de l’ús d’Internet. És Doctor en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona i l’École Normale Supérieure de París, escriptor, artista i comissari independent, formalitza el seu treball a través d’assaigs fílmics i de textos en publicacions culturals com “La Maleta de Portbou”, entre d’altres. És autor dels llibres La gran adicción. Cómo sobrevivir sin internet y no aislarse del mundo (2016), que ha asssolit una notable repercussió, o bé La cultura del ranking. Nacionalismos en la era de la globalización (2015). És professor de la Universitat Oberta de Catalunya, col·laborador habitual en centres artístics i culturals i, també, el líder i cantant de la banda d’indie electrònic Plexyglas.

D’altra banda, el Fòrum de Debats organitza un curs d’Introducció a la Llengua Internacional Esperanto, que tindrà lloc el segon i quart dimarts de cada mes fins al juny, de 19 a 20:30 hores, al Centre Cívic Can Pau Raba, c. Raval Cortines, 24, de Vic. La gent interessada es pot inscriure a: fdebats@gmail.com

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem