Vic

Enric Montefusco debuta en solitari al Mercat de Música Viva de Vic amb ‘Meridiana’

  • El nou treball de l'exlíder de Standstill està format per onze cançons amb tocs biogràfics i contingut social

VilaWeb

Pep Comeres

17.09.2016 - 10:22
Actualització: 17.09.2016 - 12:22

Un any després de la dissolució de Standstill, qui va ser el fundador del grup, Enric Montefusco, ha presentat en primícia aquest divendres al Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) les cançons del seu primer disc en solitari, ‘Meridiana’. El títol fa referencia a l’avinguda on el músic barceloní va néixer i créixer. El nou treball consta d’onze cançons amb un marcat contingut social que es publicaran el proper 14 d’octubre i que Montefusco ha preestrenat a Vic. Acompanyat a l’escenari per Pere Jou, Ramon Rabinad i Aleix Puig, l’artista ha presentat les noves cançons al Teatre Atlàntida amb un públic entregat. El disc l’ha editat el seu propi segell, Buena Suerte, i la distribució anirà a càrrec de Sony.

Amb onze cançons escrites, gravades i produïdes per ell mateix, el nou àlbum de Montefusco es caracteritza per la seva fidelitat a la concepció de la música com a catarsi. El primer treball en solitari de qui va ser líder de Standstill també és ple d’intensitat, emoció biogràfica i contingut social. Algunes de les cançons que ha pogut escoltar en primícia el públic de Vic són ‘Todo para todos’, ‘Meridiana’, ‘Flauta Man’ o ‘Buenas Noches’.

Segons va fer públic el mateix cantant a través de les xarxes socials, el nou disc “no és tant una narració biogràfica, sinó un retrat cultural i social d’allò que vaig rebre, d’allò que rebem, un retrat de classe, de classe treballadora”. “Allò polític i allò social sempre arriben a allò íntim i aquest és el punt més interessant per a mi. Des d’allà és des d’on necessito expressar-me, potser ara més que mai”, va assegurar.

A banda de la preparació del seu primer disc en solitari, Montefusco també ha donat a conèixer aquest 2016 al seva faceta de director teatral. En la darrera edició del Festival Grec de Barcelona, l’artista barceloní va presentar ‘Tata Mala’, un espectacle basat en un text de al dramaturga Diana Bandini sobre la superació d’allò que ens fa mal i por. Una obra que recorre a la suma de llenguatges (text, música, dansa i pintura) i que pretenia connectar l’avantguarda amb el teatre popular.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem