Vic

Els treballadors de L’Atlàntida i els representants de l’EMVIC fan un manifest sobre el model de gestió

VilaWeb

Pep Comeres

10.06.2016 - 11:20
Actualització: 10.06.2016 - 13:20

Els treballadors de L’Atlàntida i els representants de la comunitat Educativa de l’Escola de Música de Vic (EMVIC) han publicat un manifest referent al debat polític que l’Ajuntament de Vic està portant a terme sobre el model de gestió de L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona i l’Escola de Música i Conservatori de Vic i que el proper 6 de juliol se sotmetrà a la votació del Ple de l’Ajuntament.

Aquests dies s’està fent una consulta a la ciutadania sobre si el model de gestió d’aquests centres ha de ser privat o públic. L’equip de govern de l’Ajuntament es decanta per la primera opció, mentre que ERC i Capgirem Vic defensen la segona.

MANIFEST DELS REPRESENTANTS DE LA COMUNITAT EDUCATIVA DE L’ESCOLA DE MÚSICA I CONSERVATORI DE VIC I DELS TREBALLADORS DE L’ATLÀNTIDA, CENTRE D’ARTS ESCÈNIQUES D’OSONA

La comunitat educativa de l’Escola de Música i Conservatori de Vic, representada pel seu Consell Social, Consell Escolar, AMPA, Associació d’Antics Alumnes, Equip directiu i Comitè d’empresa així com l’equip de treballadors de L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona, davant el debat obert per les diferents formacions polítiques de la ciutat sobre quin és el millor organisme per gestionar en els propers anys tant l’emvic com el Centre d’Arts Escèniques, volen manifestar:

• El respecte a la decisió que prenguin els legítims representants de la ciutadania al consistori. A ells els correspon la decisió i d’ells serà la responsabilitat de les conseqüències que se’n derivin.

• El valor de la confluència entre l’emvic i el Centre d’Arts Escèniques, exemple i model de sinergia entre educació i cultura, reconegut a nivell nacional i indiscutit pels dos informes tècnics que s’han presentat.

• La defensa unànime de l’actual model educatiu que representa l’emvic. L’abast social i la qualitat del seu projecte educatiu, la diversitat de l’oferta, la flexibilitat dels programes, la incidència en el teixit social, educatiu i cultural de Vic i comarca, el lideratge de la seva xarxa territorial, l’ascendència i la presència a l’àmbit nacional, l’impuls de programes que fomenten la inclusió i la participació de tota la població, la voluntat de millora contínua i l’esperit de recerca constant que defineixen la cultura del centre, la professionalitat i entrega dels seus treballadors i la memòria de tots aquells que en els darrers anys han contribuït a convertir l’Escola de Música de Vic en un referent de l’ensenyament musical a Catalunya.

• La defensa unànime de l’actual model del Centre d’Arts Escèniques d’Osona. La consolidació d’una proposta de qualitat, professional, plural i diversa, oberta a totes les sensibilitats de la població de Vic i comarca des de la seva posada en marxa l’any 2010, com ho reconeixen les dades oficials d’ocupació, de funcionament i de rendiment recollides per la Diputació de Barcelona i la Generalitat, que situen L’Atlàntida com un dels equipaments capdavanters del nostre país. L’aposta per un projecte educatiu de gran impacte cultural, un projecte social de desenvolupament comunitari, un espai per la dinamització de les entitats locals i una xarxa d’interacció comarcal i supracomarcal.

• El ple reconeixement a l’equip humà que porta a terme l’activitat dels dos serveis públics: professorat, personal d’administració i treballadors del Centre d’Arts Escèniques.

• El suport total a la direcció de l’emvic, al seu lideratge i a la seva gestió dels objectius estratègics i programàtics que té marcats en el Projecte Educatiu.

• El desconcert perquè un procés legítim i molt complex, que s’havia de fonamentar en els informes tècnics, en el debat i en la participació ciutadana, s’hagi portat endavant sense el rigor i l’estudi necessaris i que finalment pugui tenir efectes irreversibles pel Centre d’Arts Escèniques i pel model de l’Escola de Música que els mateixos informes tècnics requerits per l’Ajuntament de Vic qualifiquen d’excel·lència i de referència.

• La perplexitat davant la desconsideració que s’ha demostrat amb els 118 treballadors i treballadores de la Fundació L’Atlàntida deixant de banda les repercussions que a nivell personal i professional pot provocar una decisió tan transcendent.

• La preocupació per les conseqüències que poden recaure a l’Ajuntament de Vic tan a nivell jurídic com econòmic i per l’afectació a la viabilitat d’un model de centre que volem mantenir i fer créixer a partir de les directrius que estableixi el mandat municipal.

• L’absoluta disposició en l’exercici dels processos d’avaluació i millora que afavoreixin la consecució de l’eficiència, la qualitat i l’interès comú del projectes educatius i culturals respectius.

Per aquestes raons, exigim als regidors que finalment decidiran la sort tant de l’Escola de Música de Vic com del Centre d’Arts Escèniques que actuïn i votin amb la responsabilitat que el seu càrrec els confereix des del ple coneixement de la situació i les conseqüències de la seva decisió i des del respecte, el rigor i l’eficiència dels recursos públics.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem