14.03.2016 - 10:40
|
Actualització: 14.03.2016 - 11:40
Quines característiques ha de tenir un bon puré de fruita i quines utilitats pot tenir en el món de la gastronomia? Aquestes preguntes obtindran resposta el proper dimarts 15 de març en la Masterclass “Els purés de fruita i les seves aplicacions culinàries” en la qual participaran una seixantena d’alumnes de l’Escola d’Hostaleria d’Osona.
La sessió vol facilitar als futurs pastissers les eines per saber elegir bé un bon puré de fruita, un ingredient que els servirà de base per a moltes elaboracions com gelats, mousses, gelatines, xarops, melmelades, entre molts d’altres. Segons el director general de La Selecta #GastroCultura, Lluís Colomer, que serà l’encarregat de conduir el taller, és molt important que els pastissers es fixin en determinades variables abans de seleccionar el seu producte: ‘Han de tenir en compte l’origen, la qualitat i el punt de maduració de la fruita; el percentatge i el tipus de sucre que porta el puré, ja que no és el mateix el sucre de canya que l’invertit tipus Trimoline‘.
L’elecció de tots aquestes factors determinarà el resultat final de gust i textura de la polpa i així ho podran comprovar els alumnes de pastisseria, que al llarg de la sessió faran tastos comparatius entre diferents varietats. També podran seguir una recepta de ‘dolços de fruita’ que elaborarà Anthony Audebaud, que va ser xef pastisser del restaurants Can Fabes (Sant Celoni) i Moments de l’Hotel Mandarin (Barcelona) entre 2010 i 2013 i que, actualment, exerceix com a assessor culinari de Ponthier, una empresa francesa referent en la comercialització d’ingredients amb base de fruita, congelats i refrigerats. Més que l’elaboració d’un plat acabat, la demostració se centrarà sobretot en la preparació de les bases de la pastisseria com poden ser les pastes de fruita, els núvols, les cremes, els gelats, els sorbets, etc.
L’aposta de La Selecta #GastroCultura per impartir la Masterclass a l’Escola d’Hostaleria d’Osona s’emmarca en la nova orientació que ha pres l’empresa osonenca: Fer cultura de la gastronomia, compartir els coneixements que com a distribuïdors alimentaris tenen del sector i facilitar la feina als cuiners a l’hora de seleccionar els productes gastronòmics. Com a partner ha escollit un dels seus productors, Ponthier, que gestiona la primera escola on-line sobre purés de fruita, reconeguda amb el primer premi de Desenvolupament internacional de l’Associació de Dirigents Comercials de França.
El taller s’impartirà a les 10:30h del matí davant de 38 alumnes i a la tarda, a les 16:15h, hi assistiran 23 estudiants.