Vic

El Seminari Vic celebra la jornada de Portes Obertes d’aquest 2017

  • El diumenge, dia 19 de març, el Seminari Vic mostrarà diferents espais i serveis a aquelles persones que vulguin conèixer aquest espai emblemàtic de la ciutat

VilaWeb
Pep Comeres
13.03.2017 - 08:56
Actualització: 13.03.2017 - 09:55

El pròxim diumenge, dia 19 de març, el Seminari Vic celebrarà, de 10 del matí a 1 del migdia, la jornada de Portes Obertes. Per quart any consecutiu, aquest espai singular i emblemàtic de la ciutat, ubicat a la Ronda Camprodon, obre les portes amb la voluntat de mostrar a la ciutadania de Vic i comarca l’activitat que s’hi realitza i els serveis que ofereix. La jornada proposa als assistents una visita guiada a diferents punts de l’edifici; una bona manera de donar a conèixer les activitats, projectes, entitats, empreses i centres formatius que allotja el Seminari Vic. Aquestes visites seran conduïdes pel propi personal de l’equipament, coneixedors de primera de mà del dinamisme diari de l’equipament.

La visita començarà a la recepció de l’edifici, on es farà l’acollida de les persones assistents i continuarà pujant al primer pis on es podrà veure una de les sales d’actes i on es farà una breu pinzellada dels orígens del Seminari Vic. Tot seguit s’accedirà a les oficines de disseny de Diac i la botiga BDVic, que ofereix serveis d’impressió, llibreria i venda de material escolar i d’articles de regal. Seguidament, es passarà a la biblioteca, que compta amb un fons documental de 40.000 volums únic en el camp de la filosofia, la teologia i la història; d’aquests es podrà apreciar prop de 4.000 obres, algunes d’elles escrites a mitjans del segle XIX. L’itinerari seguirà fins a les múltiples sales de reunions i aules de la planta baixa de l’edifici, habitualment utilitzades pel CEES (Centre d’Estudis El Seminari), que imparteix cicles de grau mitjà i superior en els àmbits de l’educació física i l’educació social, entre d’altres.

La segona fase de la visita passarà pels allotjaments del Seminari Vic: habitacions individuals, dobles, triples, quàdruples, … així com estances pensades per llargues estades. Tots ells compten amb un disseny que es caracteritza per la seva modernitat i minimalisme, un joc estètic que s’adapta a la singularitat arquitectònica de l’edifici. En aquest punt de l’itinerari també es permetrà als assistents pujar un pis més i poder veure la sala de musculació oberta les 24 hores dels 365 dies a l’any i que compta amb unes màquines de primer nivell i amb unes vistes espectaculars. Tot seguit es baixarà fins a la planta baixa on es visitarà la impremta i el sistema de geotèrmia de l’edifici, un exemple clar per l’aposta en les energies renovables i el compromís del Seminari Vic amb l’eficiència energètica.

Dins l’itinerari marcat els assistents podran conèixer la cuina del Seminari Vic que diàriament elabora prop de 700 menús diaris, dels quals 400 són servits al menjador escolar del Col·legi Sant Miquel dels Sants. Tot seguit l’itinerari continuarà amb una visita al menjador infantil i una de les novetats d’enguany: els dos menjadors privats. En aquest sentit, i dins el servei de restauració del Seminari Vic, s’ha apostat per la creació de dos espais independents amb la finalitat de poder-hi acollir àpats garantint la màxima intimitat i oferint la possibilitat de degustar uns menús més elaborats.

El punt i final del recorregut consistirà en visitar la cafeteria/restaurant del Seminari Vic que està oberta a tothom i que tota persona que hi vingui a dinar o a sopar disposa d’una hora d’estacionament gratuïta.

Finalment, i de forma opcional, el visitant podrà accedir al mirador de 360º a la Torre Menor, una miranda situada a 543 metres d’alçada des de la que els assistents podran contemplar una espectacular vista de Vic i fins a set comarques catalanes. A la vegada, i de forma lliure, els assistents poden visitar l’espai expositiu, on en aquests moments hi ha una mostra dels “Itineraris de Vic: Jaume Balmes”, així com també es podrà accedir a l’església de dins l’edifici.

Aquelles persones que estiguin interessades en visitar el Seminari Vic durant aquesta jornada de Portes Obertes disposaran d’aparcament gratuït al pàrquing de l’edifici.

Singularitat del Seminari Vic:

Hereu d’una llarga tradició formativa arrelada al Bisbat de Vic de forma continuada des de l’any 1749, el Seminari Vic es va construir, llavors a les afores de la ciutat, durant els anys quaranta per l’arquitecte Lluís Bonet i Garí i inaugurat l’any 1949. L’actual edifici del Seminari Vici va continuar la seva tasca educativa fins al 1968, en què el Seminari Major es traslladà a Barcelona; el Seminari Menor va perdurar fins al 1985. Després d’anys de transformacions i canvis, el Seminari de Vic continua sent un espai formatiu obert a entitats, empreses i persones. És per això que encara avui l’edifici és seu del Col·legi Sant Miquel dels Sants, el Centre Educatiu Waldorf La Font, el CEES i l’Institut Superior de Ciències Religioses (ISCRVIC), que proporciona formació teològica i filosòfica a nivell universitari vinculada a la Facultat de Teologia de Catalunya. També, acull una hípica i més d’una vintena d’entitats i empreses, fet que implica que diàriament passen pel Seminari Vic quasi un miler de persones.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem