Vic

El MEV explica com era la ciutat de Vic a l’Edat Mitjana

  • Coincidint amb el Mercat del Ram, estrena una visita que explica com Vic estava dividida en dues ciutats diferents amb governs i monedes pròpies

VilaWeb
Pep Comeres
03.04.2017 - 09:27
Actualització: 03.04.2017 - 11:27

Com era Vic a l’Edat Mitjana? Perquè Vic estava dividida en dues ciutats diferents que tenien govern i moneda pròpia? El Museu Episcopal de Vic (MEV) ho explica amb la nova activitat «Cavallers, bisbes i comerciants: La ciutat de Vic a l’Edat Mitjana» que s’estrena coincidint amb la celebració del mític Mercat del Ram de la capital osonenca i que també s’oferirà per Setmana Santa.

Aquesta nova visita desvetlla, a través de les obres del MEV i amb la visita a diferents punts de l’entorn del museu, com era el dia a dia dels vigatans, dividits en la ciutat alta on vivien els comtes i els de la ciutat baixa, on estava establerta l’església. Per exemple es fa incís a com menjaven, alguns dels seus costums o de què treballaven. Aquesta nova visita tindrà un preu reduït de 4,25 euros durant la celebració del Mercat del Ram.

Paral·lelament a l’estrena d’aquesta singular visita, el MEV també ofereix en aquestes dates en què Vic acull milers de visitants a algunes de les propostes que tenen més acceptació. D’una banda, «Visió romànica», una visita que combina la col·lecció d’art medieval del MEV i poder pujar al campanar de la catedral de Vic, la torre romànica més alta de Catalunya i de l’altra, «Recorregut medieval», una visita per conèixer l’art, la cultura i els costums medievals.

El MEV és també un espai on tota la família pot compartir experiències. Per això també s’ha programat l’activitat familiar «El Cavaller, la princesa i el drac» per conèixer la llegenda de Sant Jordi. Aquesta activitat permet fer un recorregut ple de sorpreses a tota la família per descobrir dracs, cavallers i princeses a les obres del museu. El públic familiar és un dels camps on el MEV ha anat desenvolupant diferents ofertes en els darrers anys.
 
Museu Episcopal de Vic
 
El Museu Episcopal de Vic és un dels museus d’art de referència de Catalunya. Conserva una de les millors col·leccions d’art medieval del món amb obres mestres de pintura i escultura del romànic i del gòtic català. Les col·leccions d’orfebreria, teixit, forja, vidre i ceràmica ofereixen un complet recorregut per la història de l’art litúrgic i de les arts decoratives a Catalunya. Aquest fons, de valor excepcional, s’exhibeix en un edifici contemporani situat al costat de la Catedral, en ple centre històric de Vic.
 
 
ACTIVITATS MUSEU EPISCOPAL DE VIC | MERCAT DEL RAM I SETMANA SANTA
 
CAVALLERS, BISBES I COMERCIANTS: LA CIUTAT DE VIC A L’EDAT MITJANA
divendres, 7 d’abril (17 h), dissabte, 8 d’abril (11 h), Dimarts, 11 d’abril (11.30 h), divendres, 14 d’abril (12 h) , dissabte, 15 d’abril (11 h) i diumenge, 16 d’abril (12 h). 
 
VISIÓ ROMÀNICA
Dissabte, 8 d’abril (15.30h), diumenge, 9 d’abril (12 h), dimecres, 12 d’abril (11.30h), dissabte, 15 d’abril (15.30h)
 
RECORREGUT MEDIEVAL
Dissabte, 8 d’abril (12h), dissabte, 15 d’abril (12h) i  dissabte,22 d’abril (12 h)
 
EL CAVALLER, LA PRINCESA I EL DRAC
Diumenge, 9 d’abril (11 h), dijous, 13 d’abril (11.30h), divendres, 14 d’abril (11h), diumenge, 16 d’abril (11h)
 
Més informació www.museuepiscopalvic.com

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem