Vic

El Mercat de Música Viva de Vic s’acomiada amb un concert que reinterpreta quaranta anys de pop rock osonenc

  • L'espectacle 'Osona canta Osona' està protagonitzat pels alumnes de les escoles de música de la comarca i el grup Astrio

VilaWeb

Pep Comeres

19.09.2016 - 06:55
Actualització: 19.09.2016 - 08:37

Els alumnes de les escoles de música d’Osona, acompanyats pel grup Astrio, han pujat aquest diumenge al vespre a l’escenari de la Plaça Major de Vic per reinterpretar quaranta anys de pop rock osonenc. Amb el títol ‘Osona canta Osona’, l’espectacle ha servit per acomiadar la 28a edició del Mercat de Música Viva de Vic, que va arrencar dimecres. Sota la direcció artística de Joan Godayol ‘Gudi’, el concert ha presentat quatre dècades de música osonenca amb una nova mirada, una nova perspectiva i una nova sonoritat. Els més de cent alumnes d’entre 12 i 18 anys que han participat en la funció han interpretat cançons emblemàtiques de grups com els Esquirols, Sau, Loquillo, Nyandú o La Iaia.

La Plaça Major d’Osona s’ha omplert de gom a gom aquest diumenge al vespre per acomiadar la 28a edició del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV). El d’aquest diumenge ha estat un concert molt especial, ja que ha estat protagonitzat per un centenar d’alumnes d’entre 12 i 18 anys de les escoles de música de la comarca d’Osona. Tots ells han pujat a l’escenari acompanyats pel grup de música barceloní Astrio, format per Arecio Smith, Santi Careta i Santi Serratosa.

Els joves han interpretat les cançons de pop rock osonenc més emblemàtiques dels darrers quaranta anys. Entre d’altres, s’han portat a escena els temes de ‘La Rambla’, de Quimi Portet; ‘Fent Camí’, dels Esquirols; ‘Rompeolas’, de Loquillo; o ‘És inútil continuar’, de Sau. En total, una desena de cançons que han cantant els alumnes de les escoles de música de Centelles, Gurb, Sant Hipòlit de Voltregà, Manlleu, Sant Pere de Torelló, Taradell i Vic.

La iniciativa està inclosa també en la programació de Vic Capital de Cultura Catalana 2016 (VICCC), que dedica aquest mes de setembre a la música. El concert, segons han explicat des de l’organització, ha representat també una important tasca pedagògica, que va iniciar-se mesos enrere a través d’assajos parcials i generals.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem