14.11.2016 - 17:15
|
Actualització: 14.11.2016 - 18:15
Per segon any consecutiu, l’Associació Osona en Dansa i Osonament organitzen el festival “Dansem per la salut mental”, que es realitzarà el proper dissabte 19 de novembre a les 18h a l’Auditori Teatre de Calldetenes. Es tracta de l’activitat que tancarà la programació d’actes que s’han organitzat a Osona els mesos d’octubre i novembre per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental (10 d’octubre).
La II edició del festival, comptarà amb la participació de 179 ballarins i ballarines de diferents edats de 14 escoles de dansa: Estudi de dansa Thaïs, Act’in, Dancestudio Vic, Escola de ball Neus Gaja, Estudi 67, Gimnàs Bisaura, Ariadna Busquets, Samdance, TLS, Escola de dansa Laia Baulenas, Escola de ballet Ma Cinta, Anna Segalés i Cia Rumbs.
El fil conductor de l’esdeveniment el realitzaran 5 parelles de ballarins que han creat un laboratori d’assaig per l’ocasió. Aquestes parelles estan formades per integrants de les escoles de dansa d’Osona i per persones que participen en el taller de dansa del Club Social d’Osonament.
Les entrades tenen un preu de 3 euros i es poden comprar presencialment a taquilla una hora abans de l’espectacle. També es poden reservar a través del correu electrònic dansemperlasalutmental@gmail.com i recollir-les el mateix dia de l’activitat, una hora abans que comenci.
L’any passat, el festival es va celebrar a l’Espai ETC de Vic i va comptar amb un públic de 230 persones. Amb aquesta iniciativa, es pretén acostar l’àmbit de la salut mental a nous públics i donar una visió més positiva dels problemes de salut mental.
Osonament (Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona) és una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu principal promoure el desenvolupament integral de la persona i la millora de la seva qualitat de vida, mitjançant activitats i serveis d’àmbit comunitari, especialitzats en la prevenció i l’atenció de la salut mental, les addiccions i la logopèdia, a l’entorn de la comarca d’Osona.
Un dels altres objectius de l’entitat és sensibilitzar a la població respecte els problemes de salut mental, per reduir l’estigma i l’autoestigma que pateix aquest col·lectiu. L’estigma és la principal barrera per la recuperació, el benestar i la qualitat de vida de les persones afectades.
Per la seva banda, l’Associació Osona en dansa aglutina escoles de dansa de Vic i Osona i té com objectiu compartir i mostrar aquest art a tota la ciutadania.