06.08.2015 - 07:47
|
Actualització: 06.08.2015 - 09:47
La 24a edició de la Fira d’Antiguitats de Vic, que se celebrarà del 21 al 23 d’agost, tindrà enguany 24 expositors, la meitat que ara fa cinc anys. Aquesta dada, segons ha explicat l’alcaldessa, Anna Erra, els fa replantejar-ne el futur. “La voluntat és continuar-la pel potencial que té per a la ciutat”, però després d’aquesta edició els responsables del consistori es trobaran amb el sector per analitzar-ne els resultats i decidir la seva continuïtat. Sobre la taula hi hauria algunes propostes, entre elles passar a celebrar la fira un cop cada dos anys, “per veure si agafa força”, o substituir-la per un altre esdeveniment. Dels 24 expositors que hi assistiran enguany, la gran majoria són catalans.
L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha destacat que la Fira d’Antiguitats és “una bona oportunitat” per atraure visitants a la ciutat i per crear sinèrgies amb altres atractius turístics de Vic com són els museus, amb qui es treballa amb xarxa per a la promoció de la ciutat. Amb tot, Erra ha reconegut que en els últims anys la ira ha patit una important davallada pel que fa al nombre d’expositors, passant de 52 a 24, “fruit de la crisi econòmica i del canvi de paradigma que s’ha produït en el sector”.
Per aquest motiu, després d’aquesta edició s’avaluarà a fons els resultats i es decidirà el futur de la fira. Les xifres del l’edició del 2015, amb un pressupost de 28.699 euros, va tancar amb un dèficit de 7.341 euros.
Erra ha explicat que enguany la fira comptarà amb 24 expositors procedents deCatalunya, a excepció d’un antiquari d’Osca i un del País Valencià, i també cal sumar-hi tres expositors de productes alimentaris. La zona expositiva ocuparà un total de 2.560 metres quadrats, on es podran veure tot tipus d’objectes de decoració, mobles, quadres, segells, joies i diferents utensilis antics, amb una gran varietat d’estils i de preus.
Una de les iniciatives que va tenir acollida ara fa dos anys i que pel seu èxit de participació s’ha seguit mantenint és la del taxador. Qui tingui un moble, un quadre, un objecte de decoració i vulgui saber quin valor té podrà portar una peça o la foto de la mateixa al taxador que estarà a la fira divendres i dissabte de 18h a 20h, i el diumenge de 11h a 13h, perquè i l’orienti sobre el preu i el valor que li correspon.
Exposicions de cromos i discs antics
A part dels estands, a la fira també es podran visitar dues exposicions: una de cromos i una de discs. En el primer cas, es tracta de dues col·leccions de cromos del primer terç del segle XX, i en el segon, de vinils dels anys seixanta.
‘El doctor Faust en el año 2000’ és una exposició de cromos que presenta el món de l’inici del segle XXI vist des de la perspectiva de l’any 1934, mentre que ‘Clorato, Cañete y su fiel Pum’ és una mostra en què les aventures de dos nens i el seu gos esdevenen, als ulls d’avui, una mena de manual per a delinqüents infantils. Ambdues col·leccions són de Vicenç Ramos.
D’altra banda, seguint la línia de col·laboració iniciada l’any passat amb el Museu Episcopal de Vic, al recinte firal es podrà veure una petita mostra de l’exposició ‘Viatjar a l’Edat Mitjana’, que està en fase de preparació i es podrà visitar a partir de l’octubre al Museu. Aquesta exposició mostrarà peces de tres grans museus d’art medieval europeus: el Musée de Cluny de París, el Museo del Bargello de Florència i el Museum Schnütgen de Colònia.
L’horari d’accés a la fira és de les onze del matí fins a les nou del vespre i l’entrada té un cost de cinc euros.