19.11.2015 - 10:37
|
Actualització: 19.11.2015 - 11:37
El Desendolla’t, projecte transversal de l’Agència de l’Energia i el Servei d’Educació del Consell Comarcal d’Osona ha estat novament reconegut per la seves accions en telegestió de centres educatius.
Aquesta vegada el reconeixement ha estat de l’Asociación de Empresas de Eficiencia Energética que, en la 3a edició dels premis ha concedit un accèsit al projecte “Telegestión en edificios públicos”, dins la categoria a Mejor Gestión Energética.
El premi concedit al model de telegestió del Desendolla’t correspon al 2n premi de la categoria en què competia. L’acte de lliurament de guardons va tenir lloc el passat 17 de novembre a la seu del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Madrid. Un projecte sobre campus de emissions zero de la Universidad Rey Juan Carlos es va endur el 1r premi.
El Desendolla’t es va iniciar el curs 2012-2013 amb la participació de 20 centres escolars públics de la comarca, actualment s’aplica a més de 35 centres educatius i al llarg dels 3 anys, 42 centres n’han participat d’alguna manera. Consisteix en promoure un consum energètic responsable mitjançant la telemesura i la telegestió, i això es va treballant des de tres objectius principals: l’ambiental, amb l’estalvi d’energia i la reducció d’emissions; l’econòmic, amb la reducció dels costos energètics, i el pedagògic, ja que en els centres participants s’aplica una formació pedagògica i educativa sobre l’ús responsable de l’energia.
El guardó rebut s’afegeix a la llista de premis i reconeixements que el Desendolla’t ha rebut fins el moment:
– Menció d’Honor en la categoria de “Millor actuació en matèria de sensibilització i difusió de les energies renovables i l’eficiència energètica” als Premis Nacionals de l’Energia EnerAgen 2013.
– 1r premi dins la categoria de sensibilització en els Premis d’Excel·lència Energètica de la Generalitat de Catalunya 2013.
– 1r premi dins la categoria d’eficiència i estalvi energètic al 12º Premio Ciudad Sostenible 2014.
– Accèssit al Premi Conama 2014 en la categoria d’entre 5.000 i 30.000 habitants.
– 1r premi dins la categoria Comunicació Ambiental als 3rs Premis Ciències Ambientals 2014.
– 1r premi en la categoria de Ciutats, Comunitats i Regions als Premis EUSEW 2015 que cada any convoca la Comissió Europea per reconèixer les millors iniciatives europees en energies renovables, eficiència energètica i regions, pobles i ciutats.
L’estalvi acumulat a les escoles durant els 2 primers anys d’aplicació és de 281.176,45 euros, el que representa un estalvi pròxim al 25% de l’energia. El mes de setembre passat es va iniciar la quarta edició del projecte.