El Consell Comarcal d’Osona atendrà 60 joves en el marc del Projecte Joves per l’Ocupació

  • En l’última edició, el 80% dels participants van trobar feina o van tornar a estudiar

VilaWeb
15.12.2016 - 09:00
Actualització: 15.12.2016 - 10:00

Joves per l’Ocupació és un programa innovador de suport a l’experiència pràctica de persones joves desocupades impulsat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i coordinat des del Consell Comarcal d’Osona. Amb el lema “Tira la canya al teu futur!”, la 5a edició del programa obre les inscripcions per a 60 joves de la comarca d’entre 16 i 25 anys (menors de 30 anys en el cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%).

Els requisits per poder-hi accedir són: nois/noies a l’atur que no han assolit el graduat en ESO, o que sí que el tenen però que no han finalitzat els estudis postobligatoris. Amb aquest públic objectiu el programa busca facilitar la inserció laboral a les empreses i fomentar el retorn dels joves al sistema educatiu.

El programa, finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la iniciativa d’Ocupació Juvenil, consta de quatre fases que combinen accions de tutorització i seguiment individualitzat, coaching per trobar feina, formació i adquisició d’experiència professional en empreses.

1a fase: tutorització i acompanyament a la inserció. És una actuació integral, transversal i permanent al llarg de tot el projecte. Cada jove té assignada una tutora que l’ajudarà a identificar i desenvolupar els seus recursos i competències i a definir el seu itinerari formatiu professional.

2a fase: formació professionalitzadora. Consta de 5 accions formatives de 250 hores de durada en els diferents sectors productius. Cada jove del programa participa en una de les accions. L’oferta prevista per l’edició de 2017 és:

– Auxiliar de cuina

– Auxiliar de sala (cambrer/a)

– Soldadura i mecanització

– Activitats auxiliars de magatzem

– Auxiliar d’electricitat i llauneria

3a fase: pràctiques formatives en entorn laboral no productiu. És una estada formativa en pràctiques a una empresa per tal de complementar la formació rebuda i tenir un contacte amb el món laboral. Tenen un màxim de 80 hores de durada.

4a fase: contractació incentivada. L’empresa pot contractar la persona i pot rebre una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional durant un període màxim de 6 mesos.

El programa s’inicia el desembre de 2016 i finalitza el març de 2018. La inscripció, que es pot fer a través del Punt Jove de cada municipi o en cas de no tenir-ne als seus ajuntaments, comença el desembre i finalitza el 10 de febrer de 2017. Un cop seleccionats els 60 participants, es continua amb el desenvolupament de les diverses accions formatives i totes les actuacions previstes al llarg dels 15 mesos de durada.

Les dades de l’última edició del programa Joves per l’Ocupació són:

– El 62% dels alumnes van participar en pràctiques a l’empresa.

– El 53% dels alumnes van trobar feina.

– El 27% dels alumnes van tornar a estudiar.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem