26.02.2016 - 10:12
|
Actualització: 26.02.2016 - 11:12
L’Associació Catalana de Municipis i Comarques ha realitzat aquest dijous al matí la segona sessió al territori de la Central de Compres del món local. La jornada ha servit per reunir-se amb responsables de compres i contractació dels ens locals de la Catalunya Central. L’acte s’ha fet a la seu del Consell Comarcal d’Osona, i ha servit per explicar el catàleg de béns, serveis i subministraments que la Central de Compres del món local ofereix als ens locals, així com les novetats en matèria de contractació a partir de la Directiva 2014/24/EU de contractació pública.
L’acte ha estat inaugurat pel president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca, el secretari general de l’ACM, Marc Pifarré, i la delegada territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Laura Vilagrà.
En el discurs inaugural, el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca, ha agraït la presencia de l’ACM a la comarca i ha destacat que “hem de promoure les bones practiques en matèria de contractació pública perquè és un punt estratègic en gestió local i un bé per a la ciutadania”.
Per la seva banda, el secretari general de l’ACM, Marc Pifarré, ha insistit en la vocació territorial de l’entitat municipalista. En aquest sentit, ha anunciat que els propers “lots de contractació faran que empreses del territori també puguin guanyar contractes de la Central de Compres del món local”. ha dit.
Finalment la delegada territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, ha destacat que “la millora de l’eficiència i dels serveis és molt important” i ha apuntat que “al sector públic encara tenim marge de millora, tot i que hem avançat moltíssim”.
En el conjunt de Catalunya, el 72% dels ajuntaments catalans es beneficien de la Central de Compres
Actualment, la Central de Compres del món local, impulsada per l’ACM, compta amb 843 ens locals que adquireixen productes o serveis mitjançant aquest pioner sistema. Si parlem d’ajuntaments, el 72% dels municipis catalans ja hi compren. Aquesta xifra demostra que és la central de compres més utilitzada a l’Estat espanyol.
Per productes, 646 ens locals es beneficien del subministrament elèctric, 145 del servei de gas, 358 del servei d’assegurances, 59 compren vehicles, 36 equips d’impressió, 43 paper, 4 maquinària tècnica i 85 contracten el servei de prevenció de riscos laborals.
Concretament, a la Catalunya Central hi ha un total de 147 ens locals que adquireixen productes i serveis a través de la Central de Compres del món local. D’aquests n’hi ha 124 que es beneficien de les tarifes del subministrament elèctric, 26 del subministrament de gas natural, 60 contracten el servei d’assegurances, 6 han adquirit vehicles policials o de serveis generals, 2 equips multifunció o d’impressió, 8 paper d’oficina i 17 contracten el servei de prevenció de riscos laborals.
Les comarques del Moianès i Osona són les que més confien en la Central de Compres. Al Moianès el 100% dels municipis de la comarca hi adquireixen alguna producte o servei, mentre que a Osona 49 de 50 municipis es beneficien de la compra agregada.