Creacció i el Consell Comarcal d’Osona amb la Xarxa de Productes de la Terra organitza Crealiment, una marató de co-creació entre productors, elaboradors agroalimentaris i restauradors del sector agroalimentari de la comarca d’Osona, interessats a crear sinergies i treballar conjuntament per a crear una solució aprenent a innovar de forma col·lectiva. Se celebrarà durant dues sessions aquest mes de juliol, i arrencarà aquest dijous dia 13 a la tarda.

La finalitat d’aquesta activitat és crear un producte, un servei o una solució en equip i està pensada tant per a agents que formin part del sector agroalimentari com pels que vinguin d’un altre sector empresarial però vulguin aprendre a innovar i tinguin ganes de crear sinergies. La idea és estimular aquestes sinergies per tal d’impulsar el desenvolupament de projectes transformadors amb i pel territori. El principal objectiu és donar eines pràctiques i entorns propicis a les empreses del teixit agroalimentari de la comarca d’Osona per tal d’impulsar-lo i millorar-ne la competitivitat, tenint en compte que la innovació és l’eina i el motor transformador que permet generar riquesa al territori i als seus agents en l’àmbit econòmic, social i cultural.

Per altra banda es busca, a través de la co-creació, aportar una solució als reptes que es plantejaran durant la primera sessió del Crealiment segons l’informe de tendències de l’Observatori Socioeconòmic d’Osona 2016. A la vegada, es vol implementar el procés d’innovació per a introduir als empresaris del sector en la cultura de la innovació.

Crealiment vol apropar la petita empresa agroalimentària i el consumidor
En el marc del pla estratègic de Creacció, i tenint en compte els objectius del Pla Estratègic i Operatiu de la Xarxa de Productes de la Terra a Osona, Crealiment és un programa dissenyat per aconseguir una major proximitat entre la petita empresa del sector agroalimentari i el consumidor, així com també potenciar projectes col·laboratius entre productors. Aquesta marató de co-creació pretén fomentar la cultura innovadora a l’empresa per tal que sigui un motor transformador que permeti millorar la competitivitat de les empreses.

El Crealiment se celebrarà en dues sessions d’unes 4 hores i el procés que se seguirà té tres fases: una fase d’inspiració, una de co-creació i finalment una d’elaboració i experimentació. La primera sessió serà el dijous 13 de juliol a l’Espai Crea de Creacció. La segona sessió serà el dijous 20 de juliol i segons els reptes escollits i les necessitats d’elaboració s’ubicarà a Creacció o a l’Aula del Gust de la UVic.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]