“Ara juguem nosaltres”, el taller intercultural de dones de l’Escola l’Era de Dalt de Tona

VilaWeb
Pep Comeres
16.06.2017 - 10:38
Actualització: 16.06.2017 - 12:38

Un curs més, un grup de dones vinculades a l’Escola de l’Era de Dalt de Tona, i de nacionalitats diverses, han compartit estones de convivència i cooperació dins de l’espai de trobada setmanal que facilita l’AMPA de l’escola amb el suport del Programa de Convivència i Igualtat de la Mancomunitat La Plana.

Aquest espai de trobada dels divendres de 3 a 2/4 de 5 de la tarda, va iniciar-se el 20 de gener amb 14 participants d’edats i procedències diverses. Algunes ja es coneixien i d’altres gens o poc, de manera que s’han fet noves coneixences i s’han reforçat les ja existents.

El taller d’aquest curs ha tornat a ser conduit per una professional de l’Associació Arae i ha tingut com a eix temàtic les dones, el joc i les joguines. S’ha explorat tot allò que té a veure amb el joc, les joguines i les dones (A què jugava mare? I l’àvia? I jo? La dona, la nena i el plaer del joc).

Les 15 sessions (més que en les passades edicions) s’han fet al mateix centre educatiu excepte una sessió que es va fer a la Ludoteca Jocs de Tona on, després d’una dinàmica divertida de joc entre les dones, les professionals del servei varen encetar una reflexió entorn la importància de l’actitud en el joc i el valor d’aquest en el procés d’aprenentatge dels infants.

L’Esplai Güitxi-Güitxi de Tona també hi ha tingut un espai rellevant ja que el seu director va participar en una de les últimes sessions per presentar l’Esplai, per parlar de la importància de les relacions entre iguals en l’espai de lleure i per acabar amb un debat sobre la necessitat natural dels infants i joves de comunicar-se, parlant de temes com la mort, entre d’altres.

El taller va finalitzar amb un gimcana que tenia el cicle femení com a fil conductor i utilitzava elements elaborats durant el taller. Jugant, cantant i ballant i amb un toc d’humor es va fer una aproximació als trets descriptius de cadascun dels cicles de la dona, per poder reconèixer-los i optimitzar els recursos personals en la vida diària. Es va concloure amb un present personal per a cadascuna de les participants.

La setmana següent, un cop acabat el taller, es va fer una trobada per valorar l’activitat i debatre els temes de treball pel proper curs. Totes les participants es van mostrar molt satisfetes i amb ganes de tornar-se a trobar per entomar nous reptes personals i grupals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any