13.03.2017 - 10:08
|
Actualització: 13.03.2017 - 11:08
A proposta del Rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, la comissió executiva del Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUBalmes) va donar llum verda aquest dijous a la creació del nou Vicerectorat de Professorat de la UVic-UCC. El càrrec l’ocuparà la doctora Anna Ramon, professora de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar (FCSB), el nomenament de la qual també ha estat aprovat aquest dijous pel Patronat, que a més ha nomenat Paola Galbany com a degana de la FCSB. La nova degana ocupa el càrrec que Mireia Subirana va deixar vacant el gener passat per centrar-se en la seva funció com a directora de Cures del Consorci Hospitalari de Vic.
El creixement exponencial que ha sofert la recerca a la UVic-UCC aquests darrers anys, tant pel que fa a volum de producció com a projecció dels grups de recerca, així com els nous reptes que suposa la imminent contractació del professorat de la Facultat de Medicina i la integració acadèmica del professorat d’UManresa, han fet que el rector prengués la decisió de desvincular aquests dos àmbits. Fins ara es trobaven sota el mateix vicerectorat, encapçalat pel Dr. Jordi Villà, que passa a ser Vicerector de Recerca i Transferència de Coneixement. En endavant, Anna Ramon serà la responsable de proposar i coordinar la política de professorat, desenvolupant i incentivant la carrera professional del PDI de la institució en estreta relació amb les facultats i els departaments. Una altra de les seves responsabilitats serà dirigir i supervisar la gestió del professorat en coordinació amb el Vicerectorat d’Ordenació Acadèmica i l’Àrea de Gestió de Talent.
Anna Ramon, sociòloga, docent i investigadora
Anna Ramon és doctora en Sociologia per la Universitat de Barcelona, a més de màster en Ensenyament Universitari per a Professors Novells i diploma d’Estudis Avançats de Sociologia. Actualment és investigadora principal dels projectes “Símbols religiosos individuals en l’àmbit laboral: el cas de l’ús de la hijab en els centres sanitaris de Catalunya”, en el marc dels ajuts Relig 2016 del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya; “Anàlisi i dinamització de les xarxes socials dels sectors implicats en la prevenció del consum d’alcohol a Catalunya“, finançat pel l’Agència de Salut Pública; i “Avalua Cannabis: Anàlisi del canvi social en les pràctiques i percepcions del consum de cànnabis”, finançat per la Subdirecció General de Drogodependències de la Generalitat.
Ramon ha dirigit quatre tesis doctorals i ha fet dues estades de recerca, una com a investigadora predoctoral a la Universitat d’Arizona (EUA), on va desenvolupar la seva tesi doctoral sobre “L’estructura i dinàmica de capital social a Europa” i una altra a la Universitat de Harvard (EUA). La nova vicerectora va començar a exercir docència l’any 2006-07 a la Universitat de Barcelona, i també ho ha fet a la Universitat Oberta de Catalunya. L’any 2013 ingressà com a docent al quadre de professors de la UVic-UCC, i des del 2015 fins a l’actualitat ha estat directora del Departament de Ciències Socials i Benestar de la FCSB.
Paola Galbany, doctora en Infermeria i antropòloga
La nova degana de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar, Paola Galbany, és doctora en Ciències de la Infermeria i llicenciada en Antropologia Social i Cultural per la Universitat de Barcelona, i diplomada en Infermeria per la Universitat Ramon Llull. Els últims set anys ha exercit com a docent al Departament d’Infermeria de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i prèviament va ser professora a la URL Blanquerna i a l’Escola d’Infermeria de la UB a Bellvitge. També ha estat docent del Màster d’Innovació i Recerca en Cures Infermeres de la UAB, i ha desenvolupat un projecte d’innovació docent sobre simulació clínica amb les màximes dosis de realisme.
La seva trajectòria científica s’ha centrat en l’estudi de l’evolució de les cures i el pensament en infermeria, així com en les bases metodològiques de la infermeria. Forma part del grup FEBE, dedicat a la recerca i la docència de la història de la infermeria, i del grup de recerca interdisciplinari, interuniversitari i internacional AFIN, centrat en la recerca bàsica i aplicada en ciències socials, humanitats i ciències de la salut. Els anys 2015 i 2016 va fer una estada de 12 mesos a la Bloomberg Lawrence S. Faculty of Nursing de la Universitat de Toronto (Canadà), amb una beca postdoctoral, que l’ha dut a obrir una línia de recerca sobre les migracions d’infermeres espanyoles arran de la crisi econòmica iniciada l’any 2008. Galbany també ha treballat a diversos hospitals de l’àrea metropolitana de Barcelona com a infermera assistencial, així com a l’Hospital de l’Ouest Parisien a França.