29.12.2016 - 09:32
|
Actualització: 29.12.2016 - 10:32
ACVic Centre d’Arts Contemporànies ha engegat aquesta setmana un taller infantil per donar a conèixer la diversitat cultural de Vic entre els més petits a través del menjar i l’art. Es tracta d’una iniciativa que busca fer-los “experimentar, jugar i aprendre a través de les arts i la creativitat i amb els aliments com a rerefons”, com explica Eli Wenceslao, educadora d’ACVic. Amb el nom d’Aliments de festa!, el taller es durà a terme fins al 30 de desembre a les instal·lacions d’ACVic i inclou visites a diversos indrets i barris de la ciutat. El tema escollit no és en va ja que “està relacionat amb l’exposició Embotir i digerir, de La Comunidad i Miralda, que es pot veure al centre fins a finals de setmana”.
El taller, on s’han inscrit una quinzena d’infants d’entre 6 a 10 anys, va engegar ahir amb una primera sessió on els participants van explorar la ciutat fent fotografies dels diferents aliments que es poden trobar als aparadors de les botigues, al mercat setmanal, etc. Durant la resta de dies, els assistents investigaran quines són les celebracions de l’any i les menges més típiques de les diferents comunitats i cultures a través d’entrevistes a la gent del carrer. El taller clourà amb la preparació del menú d’un dia festiu amb plats imaginaris dissenyats pels alumnes amb materials reciclats. A banda de Wenceslao, el taller l’imparteix la també educadora d’ACVic, Bruna Dinarès, i compta amb l’assessorament d’Assumpta Cirera-Tuti.