70 persones han assistit als Cursos d’Acollida del Consell Comarcal d’Osona d’aquest primer semestre de 2016

  • Les sessions han tingut lloc a Calldetenes, l’Esquirol, Sant Julià de Vilatorta, Santa Eugènia de Berga i Roda de Ter

VilaWeb

Pep Comeres

30.06.2016 - 08:43
Actualització: 30.06.2016 - 10:43

En data 28 de juny es va fer a l’Ajuntament de Calldetenes la cloenda del Curs d’Acollida organitzat pel Consell Comarcal i l’Ajuntament. En aquesta darrera sessió el grup va fer una visita guiada al Teatre Auditori de Calldetenes, acompanyats del regidor d’Esports i Participació Ciutadana, Sergi Velasco, amb l’objectiu de conèixer tots els espais i el funcionament. A l’acte també hi va assistir Joan Carles Rodríguez, vicepresident primer i responsable del Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona que va lliurar els diplomes als alumnes, els va felicitar pel seu esforç i constància i els va engrescar a continuar practicant l’idioma.

Aquest mes de juny acaben la majoria de mòduls del primer semestre d’enguany. Els cursos són organitzats conjuntament pel Consell Comarcal d’Osona i l’ajuntament respectiu, així s’han fet sessions a Calldetenes, l’Esquirol, Sant Julià de Vilatorta, Santa Eugènia de Berga i Roda de Ter; només queden per al setembre tres mòduls que es faran a Santa Eugènia de Berga i Sant Julià de Vilatorta.

Els cursos tenen el suport dels municipis corresponents i del Consorci per la Normalització Lingüística (CNL) per les sessions de català i d’UGT pel Mòdul Laboral, ambdós fonamentals pel desenvolupament amb autonomia dels nouvinguts a la societat que els acull i per regularitzar la situació administrativa i obtenir així el certificat de primera acollida que atorga la Generalitat de Catalunya.

L’organització d’aquests cursos s’empara en la Llei 10/2010, del 7 de maig, d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya, i del seu posterior Decret 150/2014, de 18 de novembre, dels serveis d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya, i consten de tres mòduls: Mòdul A de Català, 45 hores, Mòdul B de Coneixements laboral bàsics,15 hores i Mòdul C de Coneixement de la societat catalana i de l’entorn, 20 hores.

El perfil dels alumnes és de persones nouvingudes o que no havien participat en cap curs d’aquest tipus anteriorment, procedents de Marroc, Senegal, Colòmbia, Anglaterra, Alemanya, Bolívia, Congo, Moldàvia, Brasil, Paraguai, Colòmbia, Japó, Cuba, Hondures, Romania, Nigèria i Gàmbia. Tots ells valoren molt positivament la formació i ho han demostrat amb la seva constància i interès al llarg de tot el curs i amb les proves d’adquisició de continguts realitzades al final de cada mòdul.

A partir del mes de setembre el Servei d’Acollida i Integració començarà a organitzar noves formacions de primera acollida a altres municipis de la comarca que ja ho han sol·licitat.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem