20.03.2017 - 10:10
|
Actualització: 20.03.2017 - 11:10
El cap de setmana del 18 i 19 de març, una desena d’agrupaments d’Acció Escolta de Catalunya han participat en una gran trobada als terrenys d’acampada El Solà, a Sant Quirze de Besora, que ha aplegat un total de més de 600 persones.
L’activitat, ambientada en una història que parlava d’un accident químic que havia provocat la transformació sobtada de la població en zombis, pretenia incidir en la sensibilització sobre els riscos i les problemàtiques de la contaminació mediambiental. Els infants i joves participants van haver d’organitzar-se al llarg dels dos dies, treballar en equip i superar diverses proves per tal de combatre els efectes tòxics i revertir la situació tot buscant solucions per tal de preservar la natura en bones condicions. Debats, gimcanes, jocs de nit i dinàmiques de coneixença varen ser algunes de les activitats realitzades.
Diumenge al migdia tingué lloc un dinar de germanor i un acte públic per commemorar el 15è aniversari de l’associació, actualment immersa en un procés que pretén unificar tot el moviment escolta català en una sola entitat. En aquest context, el president d’Acció Escolta, Lluís Escala, va parlar de les dificultats que viu actualment la joventut i de problemàtiques socials com la violència masclista i l’homofòbia, malauradament tan vigents, afirmant que “No podem deixar que la societat de la immediatesa ens canviï; hem de ser nosaltres qui transformi la societat”. Precisament, per remarcar aquest caràcter transformador i la necessitat de cultivar l’esperit crític va demanar a infants i joves que continuessin plantejant-se preguntes, sense renunciar a una actitud “inconformista, que té ganes de fer les coses, que no deixa res a mitges”. Per últim, després d’agrair la presència de les autoritats i d’altres associacions juvenils, va traslladar el seu agraïment als i les caps escoltes per la seva dedicació “i per l’energia amb què manteniu viu aquest moviment”.
L’ocasió va comptar també amb la presència de Rosa Vestit, Alcaldessa de Sant Quirze de Besora, que va explicar que “quan veniu gent com vosaltres gairebé dupliquem la població”, assegurant que “avui som un poble gran”. A més, en referència a la temàtica de la trobada, va dir als més davant de més de cinc-cents infants, adolescents i joves que “respectant el medi ambient, vosaltres feu que aquest país sigui millor”.
En el mateix sentit es va pronunciar Marta Vilalta, Directora General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, qui a més de felicitar l’entitat pel seu 15è aniversari va afirmar que “la tradició i els valors de l’escoltisme són imprescindibles per al país que volem”, tot afirmant que la intenció del Govern català a través dels processos participatius oberts actualment per definir les polítiques de joventut és “que tot allò que representeu sigui present a la Catalunya del futur”. Vilalta remarcà també el procés d’unitat i confluència que viu el moviment escolta, i finalment va fer extensiu un reconeixement a la tasca educadora que protagonitzen els i les caps escoltes, joves associats que s’impliquen en l’educació en el lleure de forma voluntària i desinteressada: “Gràcies per ser-hi, per ser-hi sempre, avui i cada dia, cada cap de setmana, a les vacances d’estiu i al llarg de tot l’any.”