Vic

450 professionals coneixen a Vic les noves tecnologies en l’àmbit de la salut i la qualitat de vida dels pacients

  • Un sistema de telemonitoratge per a malalts crònics o un projecte per aprendre a discernir entre tota la informació que hi ha a Internet, entre les principals novetats

VilaWeb

Pep Comeres

03.10.2016 - 07:25
Actualització: 03.10.2016 - 09:25

Millorar la qualitat de vida de les persones és l’eix vertebrador de les VI Jornades R+D+I en TIC Salut i Social que se celebren des d’aquest dijous i fins demà divendres a l’edifici El Sucre de Vic. En total, es presentaran 167 projectes, més del doble de l’edició passada, sobre l’aplicació de les noves tecnologies en l’àmbit del benestar i la qualitat de vida. Entre els projectes, destaca un sistema de telemonitoratge per a malalts crònics que s’està posant en marxa a l’Hospital de Vic com a prova pilot, o bé un projecte “d’informació saludable” per tal que el ciutadà pugui discernir entre tota la informació sanitària que hi ha a les xarxes socials. En aquesta edició, que se celebra per primer cop a Vic, hi participen 450 professionals.

Les sisenes jornades internacionals TIC Salut i Social reuneixen aquests dies a Vic un total de 450 professionals d’aquests sectors. Amb un programa d’activitats amb prop de 50 ponents i 167 comunicacions registrades, el repte de les jornades, segons ha explicat el director de la Fundació TIC Salut, Francesc Garcia, és el d’abordar els efectes del desenvolupament dels sectors de la salut i del benestar a la societat digital, i l’oportunitat que aquest nou context comporta per avançar cap a una medicina més participativa. “El model de relació entre el metge que ho sap tot i el malalt que no sap tant s’ha de canviar. Hem d’anar cap a una democratització de la informació”, ha afegit Garcia.

Entre els projectes, destaca un sistema de telemonitoratge per a malalts crònics que s’està posant en marxa a l’Hospital de Vic com a prova pilot, o bé un projecte “d’informació saludable” per tal que el ciutadà pugui discernir entre tota la informació sanitària que hi ha a les xarxes socials. Garcia també ha destacat un sistema de traçabilitat sobre la donació de sang i un rellotge intel·ligent que permet predir quan es tindrà una aturada cardíaca.

La primera activitat d’aquest matí ha anat a càrrec del neuròleg Domingo Escudero, especialista en neurologia i pacient d’una malaltia considerada rara de la seva especialitat. El seu cas concret ha servit per analitzar què passa quan el pacient esdevé actiu, i com la bona organització del món de la informació global pot ajudar a avançar cap a un treball coordinat i transversal. La cloenda tindrà lloc demà divendres a càrrec del conseller de Salut de la Generalitat, Antoni Comín, de l’alcaldessa Anna Erra, i del rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña.

Les jornades, que es fan per primer cop a Vic, estan coorganitzades per la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, la Fundació TIC-Salut, el Consorci Hospitalari de Vic (CHV), la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, ICS Catalunya Central, EBA Vic Sud, EBA Centelles i Creacció. També compten amb partners estratègics com l’Ajuntament de Vic, Mobile World Capital Barcelona i l’Euroregió Pirineus Mediterrània entre d’altres.
Text

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem