El divendres, 30 de juny, es va celebrar la II trobada de Futbol amb Valors als voltants del Pavelló municipal de Sant Vicenç de Torelló. Aquest projecte, que promou l’educació de valors a través de l’esport, s’organitza des del Consell Comarcal d’Osona i l’entitat osonenca Esports amb Valors (EVAL).

A la jornada hi van participar 134 nens i nenes que, durant el curs escolar, havien format part de l’activitat EVAL.

Amb la benvinguda de l’alcalde de Sant Vicenç de Torelló, Eric Sibina, varen començar les activitats: hi havia quatre camps de futbol on es realitzaven els partits de futbol, una zona habilitada per realitzar el primer i tercer temps –seguint la metodologia de l’EVAL– i una zona habilitada amb jocs gegants, escalada, percussió i jocs d’aigua per quan no es jugaven els partits. La trobada va seguir el cronograma establert, tot i que la pluja va fer acte de presència i va fer avançar i desplaçar l’activitat final –un cercle de percussió– a dins del pavelló. Tot seguit, els regidors van obsequiar als participants amb un tapaboques i el vicepresident 1r del Consell Comarcal d’Osona, Joan Carles Rodríguez, va fer el tancament de la jornada.

La trobada va comptar amb l’assistència d’alcaldes, regidors i famílies dels participants dels municipis de Sant Vicenç de Torelló, Sant Pere de Torelló, Sant Julià de Vilatorta, Hostalets de Balenyà, Sant Bartomeu del Grau, Prats de Lluçanès i Santa Eugènia de Berga.

El projecte Esports amb Valors s’emmarca en un programa transversal entre els serveis de Joventut, Esports i Serveis Socials. Durant el curs escolar, els municipis participants al projecte es troben una tarda a la setmana per jugar un partit de futbol seguint la metodologia proposada pels mediadors formats en la metodologia EVAL. A més, els mediadors tenen el suport d’educadors, treballadors socials i tècnics de joventut que treballen paral·lelament amb els nens i les seves famílies.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]