Només el 28% de les empreses d’Osona que són a la xarxa tenen la seva pàgina web registrada amb un domini .cat. Són les dades que revela la Fundació puntCAT que, juntament amb la plataforma web Cap Empresa Sense Web, iniciarà el proper 23 de novembre a Vic una campanya per impulsar els dominis .cat a la xarxa.

A Osona prop de 1.600 empreses disposen de domini .cat, que suposa només el 28% del total de 5.703 d’empreses de la comarca. De fet, dels 2.702 dominis .cat que hi ha a la comarca, 1.599 són d’empreses.

Per sectors, són majoritàriament els comerços els que opten per disposar d’un domini .cat, amb un 45%. Els segueixen les empreses tecnològiques, les indústries, les assessories, les empreses del tercer sector i el comerç en línia.

Per donar a conèixer a les empreses i establiments els beneficis que suposa que la seva pàgina web compti amb un domini .cat, impulsar també la creació i renovació de les pàgines web i formar part de la comunitat catalanoparlant a Internet, la Fundació puntCAT i Cap Empresa Sense Web iniciaran a Vic La Gira del .cat.

El director de la Fundació puntCAT, Santi Ribera, ha destacat que “a les empreses els suposa un benefici directe situar-se en el domini .cat perquè si tens un web en català, dotar-lo d’un domini .cat millorarà i molt el posicionament de la pàgina als buscadors”. El nostre objectiu és que, amb la campanya, “tinguin totes les facilitats per sumar-se a la comunitat catalanoparlant a la xarxa i, a més, puguin beneficiar-se d’unes condicions especials per accedir a una plataforma web que els ofereix totes les garanties per a fer-ho en un entorn de qualitat”.

Per la seva banda, des de Cap Empresa Sense Web, Pere Ponsatí, ha remarcat que “el nostre objectiu és democratitzar l’accés a la xarxa perquè qualsevol empresa pugui ser-hi, però fer-ho des d’una plataforma de qualitat que garanteixi una presència sòlida i amb constant renovació
de les empreses i establiments”. Per Ponsatí, “per a moltes empreses, ja no és qüestió ser a la xarxa, sinó que Internet és un punt clau pel seu negoci perquè els clients cada vegada s’informen més a través de la xarxa”.

La campanya arrencarà a Vic el proper 23 de novembre amb ‘La Gira del .cat’, on compta amb el suport de l’Ajuntament de Vic, i s’hi instal·larà fins al 27 de novembre. Les persones interessades podran trobar una carpa informativa des d’on s’informarà dels beneficis de registrar un domini .cat i de les possibilitats que tenen les empreses per crear o renovar la seva web. La carpa s’instal·larà dilluns 23 i dimarts 24 a la Plaça dels Màrtirs i el dimecres 25, dijous 26 i divendres 27, estarà situada a la Plaça Major de Vic.

Dimarts 24 al matí la carpa informativa comptarà amb la presència de l’humorista osonenc Peyu, conegut per la seva col·laboració en diferents mitjans de comunicació, que dóna suport a la campanya del .cat.

En el marc de la gira, també se celebraran trobades amb gremis i associacions de comerciants i empresaris de Vic perquè informin els seus associats dels beneficis de comptar amb el .cat. A més, s’ha organitzat una conferència oberta a tothom que es farà el dijous 26 de novembre a
partir de 2/4 de 7 de la tarda a l’espai VIT (Vic Integració Tecnològica). La conferència se centrarà en ‘Millora la presència del teu negoci a internet’ i anirà a càrrec del director de la Fundació puntCAT, Santi Ribera.

La gira del .cat es visualitzarà també identificant amb un adhesiu els negocis que ja compten amb un domini .cat o que s’hi registrin mentre es faci.

Per facilitar que les empreses es registrin, i només durant aquesta setmana a Vic, la Fundació puntCAT regalarà gratuïtament el domini .cat a les empreses i, a més, Cap Empresa Sense Web oferirà condicions especials, amb descomptes de fins al 50% en la creació o renovació de
la pàgina web o botiga en línia.

La primera parada de la gira.cat és a Vic, que l’any vinent serà la Capital de la Cultura Catalana i, més endavant, la gira.cat visitarà altres poblacions del territori català.

Sobre el .cat

El .cat és el primer domini de primer nivell del món que representa una llengua i una cultura a internet. És un domini innovador, segur i de gran qualitat, similar al .com o el .org però destinat específicament a la comunitat catalanoparlant.

Qualsevol persona pot tenir un domini .cat, ja sigui per identificar-se com a catalanoparlant com per adreçar-se als catalanoparlants, només cal que el web tingui continguts significatius en català. A més, els webs .cat estan millor posicionats als cercadors, el que facilita a les empreses adreçar-se al seu mercat.

El .cat és un domini en expansió, amb un creixement anual mitjà del 21% i una mitjana de renovació del 85%, per sobre del mercat mundial de dominis. Actualment, compta amb més de 88.000 dominis .cat operatius. A nivell territorial, els dominis .cat registrats a Catalunya són majoritàriament a la demarcació de Barcelona, amb el 75%. El 25% restant es reparteix entre les demarcacions de Girona, Tarragona i Lleida, per aquest ordre.

Pel que fa a la seva participació de mercat, el .cat ocupa la tercera posició, amb una quota de 13%, darrere del .es (40%) i del .com (37%).

El 2014 va ser un any d’èxit pel domini .cat amb 23.534 nous dominis .cat, una xifra que supera la de 2006, l’any de creació del .cat i quan es van registrar 19.856 nous .cat.

La Fundació puntCAT

La Fundació puntCAT és una entitat privada, sense ànim de lucre, titular del domini d’internet .cat. L’entitat s’autofinança exclusivament mitjançant la venda de dominis .cat i, en el seu Patronat, compta amb la participació d’entitats de país com Òmnium Cultural, la Universitat Oberta de Catalunya, el Futbol Club Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Institut d’Estudis Catalans.

Dins la seva missió, puntCat té per objectius, entre altres, promoure activitats referents a la gestió i promoció del domini .cat; emprendre accions per a normalitzar l’ús del .cat de forma transversal; i impulsar la identitat catalana i la normalització de l’ús del català en l’àmbit d’internet i les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació).

Cap Empresa Sense Web

Cap Empresa Sense Web (CESW) és una plataforma web ideada per Interactiu, una empresa amb més de 10 anys d’experiència en el sector de les noves tecnologies i el desenvolupament de pàgines web i situada a Cornellà del Terri (Pla de l’Estany). Cap Empresa Sense Web col·labora amb la Fundació puntCAT i ofereix els seus serveis a més de 800 empreses.

L’objectiu principal de Cap Empresa Sense Web és facilitar a les empreses l’accés i el posicionament a la xarxa amb una pàgina web o botiga en línia moderna, dinàmica, fàcilment editable, adaptada a dispositius mòbils i a la última de les novetats tecnològiques, que constantment canvien, perquè el web no quedi mai enrere.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]