Vic

El veïnat i les entitats de “La Vella” poden presentar propostes per als pressupostos participatius

  • La segona fase d’aquests pressupostos, que tenen una partida de 150.000 euros, estarà vigent durant tot el mes de març

VilaWeb
Pep Comeres
15.03.2017 - 08:34
Actualització: 15.03.2017 - 09:34

“Què faries amb 150.000 euros per millorar la zona de la Vella?”, amb aquest lema l’Ajuntament posa en marxa la fase en què el veïnat de la Vella presenti les seves propostes per poder-se tirar endavant en la nova edició dels pressupostos participatius. Així, totes les idees poden estar relacionats amb qualsevol àmbit de competència municipal en una zona que està formada pels barris del Remei, La Guixa, Sucre-Nadal, carrer Sant Pere i el Seminari Vell.

La fase de propostes estarà oberta durant tot el mes de març i hi estan convocades totes les entitats, comerços, centres i serveis amb seu en aquesta zona i les persones majors de 16 anys que hi estan empadronades. “Presentar propostes és molt senzill ja que no cal redactar un projecte ni valorar-lo econòmicament ni fer res complicat”, com explica el regidor de Ciutadania Josep-Ramon Soldevila, “només es tracta de dir la idea que es té i explicar el motiu pel qual es considera que s’hauria de fer”.

Les propostes es poden presentar telemàticament a través del formulari que hi ha a www.decidim.vic.cat fins el 21 de març, o bé, presencialment a les reunions que es faran els següents dies:

Els dimecres 8, 15, 22 i 29 de març de dos quarts de 8 a les 9 del vespre al VicJove (Carrer del Bisbe Morgades, 15)
Els dimarts 21 i 28 de març de 10 a 12 del matí al Centre Cívic Montseny (Avinguda del Montseny 16)

Un dels objectius que es persegueix amb aquests pressupostos participatius és promoure el debat ciutadà i reflexionar sobre una zona de la ciutat conjuntament amb els seus veïns i veïnes. Per això es recomana que aquelles persones que participin per internet, també ho facin com a mínim en una de les reunions presencials. A les reunions presencials, a part de presentar propostes, també s’hi pot anar només a debatre les propostes que presentin els altres veïns i veïnes. Seguint aquesta línia, les propostes que es presentin per internet seran debatudes per les persones participants en aquestes reunions presencials.

Prèviament a la fase de propostes, durant els mesos de gener i febrer es va realitzar la fase informativa amb resultats positius. Per una banda, es va posar en marxa una campanya més generalista a través de les xarxes socials i dels punts d’informació situats en diferents punts de la zona de la Vella. De forma complementària es va iniciar una campanya específica adreçada a entitats, centres educatius, associacions de comerciants, comunitats de propietaris i serveis amb seu a la zona en què se les va informar personalment de com funcionaria el procés. En total es van realitzar més de 25 reunions, que encara continuen, on es va percebre bona predisposició per a implicar-s’hi d’una manera o altra.

Aquesta campanya específica també va consistir en l’habilitació d’una desena de punts itinerants a peu de carrer on l’equip tècnic de pressupostos participatius va informar directament al veïnat de la zona de la Vella. Mitjançant aquests punts es va informar a unes 150 persones de tota la ciutat i es va arribar a una trentena de veïns i veïnes que van mostrar el seu interès en els pressupostos participatius.

En l’aspecte més qualitatiu, cal destacar que els punts al carrer són un bon espai per treballar les preocupacions i necessitats des de la proximitat ja que permeten interactuar directament amb la ciutadania. Són útils per arribar a veïns i veïnes amb interès real en els pressupostos participatius per crear complicitats amb la ciutadania i també per resoldre dubtes al voltant del procés, de la mateixa manera que ho fan les reunions informatives.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any