Vic

El 29è MMVV tanca amb rècord d’inscripcions professionals

  • El MMVV encara el seu 30è aniversari consolidant-se com a hub de la indústria musical catalana

VilaWeb
Pep Comeres
18.09.2017 - 09:59
Actualització: 18.09.2017 - 11:59

El Mercat de Música Viva de Vic, una de les sis fires estratègiques de la Generalitat de Catalunya, tanca la seva 29a edició amb rècord d’acreditats. Un total de 714 professionals (587 representats d’empreses i 127 periodistes) han assistit a les activitats que han tingut lloc del 13 al 15 de setembre a l’Atlàntida. La representació internacional arriba al 10% amb inscrits procedents de 18 països diferents. Aquesta xifra consolida el salt que el MMVV va fer en la seva passada edició quan 570 professionals procedents de 402 empreses van generar un impacte econòmic de més de 3 milions d’euros, amb un pressupost de més de 800.000€. Les dades completes referents a la present edició es publicaran l’any 2018 a l’Estudi d’impacte econòmic i de qualitat firal elaborat per la Universitat Oberta de Catalunya sota la direcció de la doctora Soledad Morales.Totes les comunitats autònomes de l’Estat tret de Castella i Lleó, Castella La Manxa i La Rioja han tingut presència en un MMVV que és un pol de contractació estatal i, en especial, dels territoris de parla catalana. Dimecres 13 de setembre, la Fira B!, la Fira de la Mediterrània, Trovam i el mateix MMVV van presentar la plataforma conjunta des d’on treballaran per fer créixer el circuit dels artistes de Balears, País Valencià i Catalunya.

Núria Graham, Vinicio Capossela i Cabosanroque, Marco Mezquida, Amorante, The Gramophone Allstars Big Band, The Unfinished Sympathy, Carmen Boza, Aurora, Dani Nel·lo, Brighton 64 i La Dame Blanche han estat els concerts amb millor acollida per part de públic i professionals.

Al MMVV també s’hi ha presentat l’Acadèmia Catalana de la Música, que vol reivindicar la música produïda a Catalunya, el seu patrimoni musical i la seva internacionalització. La primera activitat que organitzarà serà el Fòrum de l’Acadèmia de la Música 2017 que se celebrarà al novembre a Barcelona.

Per la seva banda, la Xarxa de Músiques de Catalunya ha donat a conèixer el circuit de concerts de Joventuts Musicals de Catalunya, obert a tot tipus de programadors.

A més a més, quinze festivals catalans conjuntament amb empreses i altres entitats han presentat l’associació Xàfec, que neix per sumar esforços i reivindicar una major descentralització de la cultura. En formen part Aphònica (Banyoles), ArteNou (Sant Boi de Llobregat), Cantilafont (Lluç anè s), Càntut (Cassà de la Selva), El Tingladu (Vilanova i la Geltrú ), Embassa’t (Sabadell), Festival de Jazz de Vic (Vic), Festus (Torelló), Foramuralla (Vic), Ítaca (diverses poblacionsde l’Empordà ), MUD (Lleida), Nowa Reggae (Vilanova i la Geltrú), TwinPalmfest (L’Hospitalet de l’Infant), Vida (Vilanova i la Geltrú ), i Xtrarradio (Barcelona).

L’Associació MiM de Dones a la Indústria de la Música, fundada al MMVV l’any passat, hi ha celebrat la seva primera assemblea general i ha atorgat el primer premi MiM al Mercat de Música Viva de Vic reconeixent el seu compromís per la igualtat real. El guardó va lliurar-se ahir a la nit a la Sala Pasternak.

La direcció artística del Mercat de Música Viva, amb Marc Lloret al capdavant i l’assessorament artístic d’Oriol Roca, ha renovat per un període tres anys després de guanyar el concurs públic convocat per l’Ajuntament de Vic.

Vídeo resum del MMVV17

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any