ART I ESCOLA presenta els projectes de la cinquena edició en què han participat una 2.700 alumnes

VilaWeb
Pep Comeres
17.04.2016 - 18:30
Actualització: 17.04.2016 - 20:30

La Universitat de Vic ha acollit aquest divendres l’última jornada de presentació dels projectes d’ART I ESCOLA, una iniciativa per promoure l’art a les escoles impulsada per ACVic i el Centre de Recursos Pedagògics d’Osona. A la cinquena edició, hi han participat uns 2.700 alumnes d’una trentena de centres escolars. Un èxit que “dóna una sostenibilitat al programa i li’n garanteix la continuïtat”, com explica Ramon Parramon, director artístic d’ACVic, que organitzarà una exposició amb els projectes realitzats.

La presentació dels treballs s’ha dut a terme a l’Aula Magna de la Universitat de Vic que s’ha quedat petita per acollir durant tres dies més d’un miler de nens i nenes de centres d’Educació Infantil, Primària i Secundària que han exposat els treballs sobre el buit, el tema escollit a ART I ESCOLA per a aquest any i que han treballat durant el curs.

“Procurem sempre trobar un tema transdisciplinari ja que això fa que es pugui tractar des d’àmbits diversos, ja sigui a nivell conceptual, filosòfic o físic”, explica Parramon.

Parramon creu que la presentació dels projectes per part dels alumnes és un encert ja que contribueix “a donar visibilitat a la iniciativa, a treure-la fora de l’escola”.

A les jornades, s’han presentat un total de 25 dels 31 projectes d’enguany que han exposat els resultats de les experiències amb el buit dels alumnes i de com s’ha treballat el tema des de diferents vessants. Així, s’han pogut conèixer treballs diversos com El Buit 3D, de 3r d’ESO de l’Institut La Plana de Vic; Una aproximació al buit i a l’exili, de 3r ESO de l’Institut Moianès de Moià; el Ple de buit, dels alumnes d’Educació Especial del CEE Ramon Suriñach i de 6è de Primària de l’Escola Tomàs Raguer de Ripoll; Un buit al cor, de 3r de Primària de l’Escola El Vinyet de Solsona; o bé El buit: projecte interdisciplinar, de P4 i P5 d’Educació Infantil de l’Escola Guillem de Mont-rodon de Vic. La cinquena edició d’ART I ESCOLA ha reunit una trentena de centres catalans, majoritàriament d’Osona però també de comarques veïnes com el Ripollès, el Moianès i el Bages i d’altres més llunyanes com el Solsonès i el Vallès Occidental. Al 5 de maig, ACVic té previst inaugurar l’exposició ART + ESCOLA + BUIT, que es podrà visitar fins al 31 de juliol i on es podran veure els projectes participants de la iniciativa.

Cinc anys d’una iniciativa d’èxit

ART I ESCOLA compleix un lustre com a iniciativa plenament consolidada per promoure i posar en valor l’art a les escoles. Impulsada per ACVIC Centre d’Arts Contemporànies i el Centre de Recursos Pedagògics d’Osona, amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes, Delegació d’Osona, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, ExAbrupto, Fundació Privada Osona Formació i Desenvolupament, H. Associació per a les Arts Contemporànies, Idensitat, Materials Educatius, Morir de Frío, Pakdart, la Universitat deVic i persones a títol individual, es desenvolupa conjuntament amb els centres d’educació infantil, primària i secundària que cada curs s’hi adhereixen. El nombre de centre i alumnes participants ha crescut des de la primera edició fins a arribar a la trentena d’escoles que que hi prenen part a l’actualitat i els prop de 3.000 alumnes. Els temes que s’han treballat fins al moment són l’entorn, el temps, la xarxa, la llum i el buit.

Nou projecte a Granollers, Terrassa i El Prat de Llobregat

ACVic està treballant a l’actualitat conjuntament amb la Diputació de Barcelona en Porositats, “un laboratori per crear un projecte que posi en relació art i educació i que tingui com a referència ART I ESCOLA”, anuncia Parramon. El projecte compta amb la implicació d’educadors i artistes i també dels ajuntaments de Granollers, Terrassa i El Prat de Llobregat, on s’aplicaria a partir de l’any vinent. Es vol que el treball estigui acabat abans d’acabar el curs vigent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any